Savcı Kiraz'ın şehit edilişinin 2. yılında anıldı

- İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin 2. yılında İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen törenle anıldı - Şehit Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz: - "Böyle bir millete, devlete kim canını seve seve feda etmez ki? Bir can değil, bin can feda olsun. Biz bu ülkede yaşıyorsak, bu milletin bir ferdiysek ölüm bizim için mukadderdir. Eğer bu bizim için yapılan bir kaderse ve bu kader bizim kapımıza gelmişse ben bu kaderin ellerinden öper, başımın üstüne koyarım"

Google Haberlere Abone ol
Savcı Kiraz'ın şehit edilişinin 2. yılında anıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin 2. yılında son görev yeri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Adliyenin konferans salonunda düzenlenen programa, şehidin babası Hakkı Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile hakimler, savcılar ve adliye çalışanları katıldı.

Törende konuşan Salihoğlu, şehit Kiraz'a ve onun şahsında büyük Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan bu haince saldırıyı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, onu her zaman hatırlayacaklarını söyledi.

Bu tür saldırıların arkasının kesilmediğini ve bu güzel ülkeyi zor duruma düşürmek için yapılan hain saldırıları hep birlikte gördüklerini anlatan Salihoğlu, "İçimizde, dışımızda, Pensilvanya'dan saldırılar geliyor. 15 Temmuz'u yaşadık ama yüce mevlanın Türk milletine verdiği bir özellik var. Peygamberimizin duasını alan bu güzel millet, kıyamet kopuncaya kadar varlığını Türk bayrağıyla devam ettirecek, biz de onun kölesi olmaktan gurur duyacağız." diye konuştu.

Şehit Mehmet Salim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da hain saldırının ardından 2 yılı geride bıraktıklarını anlatarak, duygularını şöyle dile getirdi:

"Benim gibi inanıyorum ki hepiniz için ilk gündeyiz, acılar öyle. Varsın olsun, bizim için hiç önemli değil, bizim için vatan, millet önemli... Bilhassa şahsıma ve aileme gösterdiğiniz ilgiden dolayı bizi hiçbir zaman unutmadığınız, hatırladığınız ve her an yanımızda olduğunuz, acılarımızı yüreğinizde paylaştığınızı gözümüze bakarak hissettirdiğiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah hepinizden razı olsun. Yaşadıklarımız çok acıydı. İnsan evladını büyütüyor, yetiştiriyor, okuması bir dert, doğması bir dert, mesleğe atanması bir hayal, fakat belli bir yere geliyor bakıyorsunuz ki bir odanın içinde aranızda bir duvar, bir kapı var. Siz ne kapıyı zorlayabiliyorsunuz ne duvarı yıkabiliyorsunuz. Malum olay medyada, internette boy boy gösteriliyor ve akıbet ortada… Varsın öyle olsun, vatan sağ olsun. Bu millet, daima destan yazmış bir millettir. Elhamdülillah biz de bu milletin bir mensubuyuz. Bu milletin bir ferdi olmaktan, bu devletin bir vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu bana. Sizler acımı unutturuyorsunuz. Benim bir oğlum vardı ancak hepiniz benim için bir Selim oluyorsunuz."

- "Bir can değil, bin can feda olsun."

Kiraz, oğlunun camilerde, okullarda, adliye saraylarında, parklarda ve bahçelerde isminin verilmesi dolayısıyla bu yüce milletin gönlünde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

İl dışına çıktıkları bir gün mola verdiği dinlenme tesisinde kendilerini tanıyan bir vatandaştan misafirlik daveti aldıklarını belirten Hakkı Kiraz, "Bize, 'Gelirseniz bizim kasabanın halkı çok sevinecektir.' dedi. Böyle bir millete, devlete kim canını seve seve feda etmez ki? Bir can değil, bin can feda olsun. Biz bu ülkede yaşıyorsak, bu milletin bir ferdiysek ölüm bizim için mukadderdir. Eğer bu bizim için yapılan bir kaderse ve bu kader bizim kapımıza gelmişse ben bu kaderin ellerinden öper, başımın üstüne koyarım." dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrenci, yazdıkları şiirleri okudu.

Anma programı, Adalet Sarayı Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği gösteri ve şehit Kiraz'ın anısına düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere kupalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar