Sason’da husumetli aileler 3 yıl sonra barıştı

Batman’ın Sason ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin hayatını kaybetmesi ile başlayan husumet, AK Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kanaat önderlerinin girişimleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Sason’da husumetli aileler 3 yıl sonra barıştı

Batman’ın Sason ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin hayatını kaybetmesi ile başlayan husumet, AK Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sona erdi.

Batman’ın Sason ilçesinde aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan iki aile, bölgenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle kucaklaştı. Her iki ailenin fertleri düzenlenen barış yemeği ile bir araya geldi. Hafız Mehmet Emin Çiftçi yemekte yaptığı konuşmada “Bundan 3 yıl önce Sason Çarşı Merkezi’nde kale yolu ve Derince köylüleri arasında iki akraba arasında çıkan bir kavga sonucunda Eşref Çakır arkadaşımızın vefatıyla sonuçlanan bir olay olmuştur. 3 yıldır yapılan mücadele sonucunda barış ekibi, barış heyeti Sason kanat önderleri, Muş kanat önderleri görüşme sonuçlarında bugün barışı sağlamış bulunmaktadırlar. Bu barışın tüm İslam alemine yayılması kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyoruz. Allah birliğimizi, bütünlüğümüz bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Kaya ve Çakır aileleri arasında 3 yıl önce olay olmuştu şimdi de barıştılar” dedi.

Ak Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek ise ailelerin barışmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Şimşek, “Keşke böyle olmasaydı, ama iki kardeş ailemiz zaten komşu ve akraba ve kardeştirler istemeyerek de olsa böyle bir olay oldu bizde üzüldük. İyi ki böyle büyüklerimiz var sizin sayenizde bir araya geliyoruz. İnancımızla, örfümüz, adetimizle bu olayları bir nebze olsa da hafifletebiliyoruz. Bu arife gününde bizi kazadan beladan uzak tutsun. Kaya ve Çakır ailelerini Allah kazadan beladan korusun inşallah” diye konuştu.

Kaya ve Çakır ailesi fertleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra barış sağlandı ve kucaklaştıktan sonra aynı sofrada yemek yedi.

Yorumlar