Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun hayranına dava

- Gençoğlu'nun hayranı hakkında "cinsel taciz" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun hayranına dava

İSTANBUL (AA) - Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun şikayetçi olduğu hayranı hakkında "cinsel taciz" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gençoğlu'nun avukatı aracılığıyla konserlerde sürekli takipçisi olan, internette ve Facebook'taki paylaşımlarının altına yazı yazan kişiden rahatsız olduğunu belirterek şikayetçi olduğu anımsatıldı.

Müşteki Gençoğlu'nun ifadesine de yer verilen iddianamede, şüphelinin 17 Mayıs'ta sahilde yürürken kolundan çekerek ismiyle hitap ettiğini, kendisini tanımadığını söyleyip yoluna devam etmesine rağmen şüphelinin peşinden geldiğini, sürekli olarak mesaj yazmasından ve takibinden rahatsız olduğunu belirttiği aktarıldı.

İddianamede, şüphelinin alınan ifadesinde ise, Gençoğlu'nu 15 şubat 2013 tarihinden bu yana tanıdığını, rahatsız etmek amacıyla hareket etmediğini, görüşmek istediğini, kendisine ulaşamadığı dönemlerde Facebook, Whatsapp gibi yerlerden yazı yazdığını söylediği kaydedildi.

Şüphelinin bu şekilde isnat edilen suçları işlediğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, şüpheli M.N.N'nin "cinsel taciz" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Şüphelinin suçları zincirleme biçimde işlediği de belirtilerek cezada artırıma gidilmesi talep edilen iddianame gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

- Suç duyurusu hakkında

Gençoğlu, sahilde yaptığı yürüyüş sırasında kolundan tutarak konuşmaya çalışan bir hayranı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, şüphelinin sosyal medya hesaplarından fotoğraflarını paylaşarak yazılar yazdığı, sanatçıyı takıntı haline getirdiği belirtilmiş, şüphelinin "kişilerin huzur ve sükununu bozma" ve "taciz" suçlarını işlediği gerekçesiyle hakkında kamu davası açılması talep edilmişti.

Yorumlar