Şanlıurfa'da kutsal mekanlarda bayram yoğunluğu

- Bayram tatilini fırsat bilen ve farklı kentlerden gelen vatandaşlar, kentteki inanç merkezlerini ziyaret ediyor

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da kutsal mekanlarda bayram yoğunluğu

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı dolayısıyla kutsal mekanlarda yoğunluk yaşanıyor.

"Peygamberlerin atası" kabul edilen Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı da "Peygamberler Şehri" olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından büyük potansiyeli barındırıyor.

Bayram tatilini fırsat bilen ve farklı kentlerden gelen vatandaşlar, Şanlıurfa'nın kutsal mekanlarına ziyarette bulunuyor.

Ziyaretçiler, Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre saklanan peygamberin hatırasının bulunduğu mekanda dua okuyor.

Ziyaretçiler, Balıklıgöl'ü ve yakınındaki Hazreti İbrahim'in ateşe atılmak için kurulduğu belirtilen mancınıkların yer aldığı tarihi Urfa Kalesi'ne de ilgi gösteriyor.

Eyyüp Peygamber'in rahatsızlığında çile çektiği mağara ve daha sonra suyuyla yıkanıp, sağlığına kavuştuğu söylenen "Eyyüp Peygamber Makamı" da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

- "Kurban olayı da bu bölgede"

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Genel Sekreteri Kamil Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazreti İbrahim'in doğduğu topraklarda Kurban Bayramı'nın daha çok önem taşıdığını belirtti.

Kurban Bayramı dolayısıyla birçok kişinin Şanlıurfa'ya geldiğini anlatan Türkmen, "Hazreti İbrahim peygamberin bu topraklarda doğması, yaşaması ve insanların da buna inanmasıyla burası önem arz ediyor. Kurban da Hazreti İbrahim'in oğlu Yakub'u kurban etmemesi için indirilmiştir. Bu olayın bu bölgede gerçekleşmesi burasının insanların ilgisine mazhar olmaktadır." dedi.

Ziyaretçilerin Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığına inanılan Balıklıgöl ile Hazret Eyüb'ün çile çektiği makamı özellikle ziyaret ettiklerini kaydeden Türkmen, yoğunluk yaşadıklarını ifade etti.

Hatay'dan gelen Ebru Devecioğlu da Şanlıurfa'nın görülmesi gereken bir şehir olduğunu ve gezdikleri yerleri çok beğendiklerini belirtti.

Kurban Bayramı tatilini Şanlıurfa'yı gezerek geçirdiklerini kaydeden Devecioğlu, gezdikleri mekanların aşırı kalabalık olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar