Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar? Sandık başkanı ve üye ne kadar alacak?

Sandık görevlisi ücretinin 2023 yılında ne kadar olduğuna dair bilgiler merakla sorulurken; seçim sandık kurulu başkanı ile üyelerin alacağı ücretin ne kadar olduğu da merakla soruluyor. 2023 yılı sandık görevlisi ücreti belli oldu. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar? Sandık başk

Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar oldu? Sandık başkanı ve üye ne kadar alacak? Başkan ile üye arasındaki ücret farkı ne kadar soruları merakla soruluyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde görev alacak sandık başkanları ile sandık kurulu üyelerinin alacakları ücretler günlerdir merakla soruşturuluyordu. Aldığımıs son dakika bilgisine göre bu yıl sandık başkanı ile sandık kurulu üyelerine verilecek ücretler belli oldu. Peki, Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar? Sandık başkanı ve üye ne kadar alacak?

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

Seçim sandık başkanı, bir seçim sırasında oyların toplanması ve sayımı işlemlerini yürütmek için atanan kişidir. Sandık başkanı, oy kullanımı ve sayımı sürecinin düzgün ve adil bir şekilde yürütülmesinden sorumludur ve görevi, seçim kurulu tarafından atanır.

Sandık başkanı, seçim günü oy kullanacak olan seçmenleri kabul etmek, kimliklerini kontrol etmek, oy pusulalarını dağıtmak ve seçmenlerin oylarını gizli bir şekilde vermesini sağlamakla yükümlüdür. Ayrıca, oyların sayımını yapmak ve sonuçları seçim kuruluna bildirmekle de sorumludur.

Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar? Sandık başkanı ve üye ne kadar alacak?
Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar? Sandık başkanı ve üye ne kadar alacak?

 

Başkanlar, seçim sırasında tarafsızlık ve adalet ilkelerine uygun davranmak zorundadırlar ve seçmenlerin haklarını korumak için gereken tüm önlemleri almalıdırlar. Seçim sürecinde görev yapan sandık başkanları, seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesine önemli bir katkı sağlarlar.

Seçim sandık kurulu, bir seçimde oyların toplanması ve sayımı işlemlerini yürütmek için atanan bir grup kişidir. Sandık kurulu üyeleri, genellikle memurluk yapma vasfına haiz olan seçmenler arasından kurayla seçilirler ve seçim kurulu tarafından atanırlar.

SANDIK KURULU KAÇ KİŞİDEN OLUŞUR?

Kurul yeleri, sandık başkanı ve en az iki sandık üyesi olmak üzere üç kişiden oluşur. Ancak, sandık kuruluna daha fazla üye atanabilir. Bu üyeler, oy verme sürecini izler, oy pusulalarını dağıtır, seçmenlerin kimliklerini kontrol eder, oyların sayımını yapar ve sonuçları belirler.

Üyeler, seçim günü görevlerini tarafsızlık, adalet ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yerine getirmelidirler. Ayrıca, seçmenlerin haklarını korumak ve seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini sağlamak için gereken tüm önlemleri almalıdırlar.

İŞTE 2023 SANDIK KURULU ÜCRETLERİ

2023 yılı seçim sandığı görevlilerine verilecek ücret de belli oldu.

Seçim sandık görevlilerine verilecek ücrete 2019'a göre 11 kat artış yapıldı.

Buna göre; 

Seçim sandık kurulu başkanına 1500 TL ödeme yapılacak.

Seçim sandığında görevli üyelere ise 800 TL ödeme yapılacak. 

2019 yılında 250 TL ödeme yapılmıştı. 

Yorumlar