Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazası davası

- Aracıyla kırmızı ışıkta geçip lise öğrencisi Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazası davası

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de, aracıyla kırmızı ışıkta geçtikten sonra çarptığı lise öğrencisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücünün yargılanmasına başlandı.

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Fatih Yalkın ile kazada hayatını kaybeden Elif Dağyeli'nin ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunması alınan sanık Yalkın, soruşturma aşamasında verdiği ifadeleri tekrar ettiğini söyledi.

Dağyeli ailesinin avukatı Gürdal Aydoğdu da olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek, "Sanığın soruşturma aşamasında vermiş olduğu, olay yerinde trafik ışıklarının yanmadığı yönündeki beyanları doğru değildir. Olaydan 3 gün sonra teslim oluyor. Sanığın alkollü veya uyuşturucu kullandığı bu nedenle tespit edilememiştir. Olayda bilinçli taksir vardır, tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz." dedi.

Tanık olarak dinlenilen Elif Dağyeli'nin kardeşi Fatma Dağyeli de olay tarihinde ablasıyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalıştıklarını belirterek, "Yaya geçidindeydik. Bize yeşil, sanığa kırmızı yanıyordu. Biz yine de sağımızı ve solumuzu kontrol ettik. Sanığın kullandığı araç süratli geliyordu. Aracı ben son anda fark ettim. Ben kendimi geri doğru çektim. Ablam benden birazcık öndeydi. Beni sıyırdı ablama çarptı." diye konuştu.

Tanık ifadesinin ardından söz alan sanık Yalkın, "Olayın olduğu yerde sürekli sarı ışık yanıp sönüyordu. Ben kaza anında direksiyonu sağa doğru kırdım ve kaldırıma doğru çıktım. Bir şey olursa da arabaya vurayım dedim" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine avukat Aydoğdu sanık Yalkın'ın ifadesinin doğru olmadığını savunarak, şunları söyledi:

"Belediyeden gelen yazıda olay günü saat 01.00'e kadar trafik ışıklarının aktif çalıştığı belirtilmektedir. Dolayısıyla sürekli sarı ışık yanıp söndüğü şeklindeki savunması doğru değildir."

Mahkeme hakimi, usulüne uygun davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen tanık Orhan Yaman'ın zorla getirilmesine karar verdi.

Tanık Yaman'ın beyanının alınmasından sonra İstanbul Teknik Üniversitesinden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyetince tarafların kusur durumunun belirlenmesi için rapor aldırılmasına karar veren mahkeme hakimi, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın 34 KL 5648 plakalı aracıyla Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ilerlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

Yalkın'ın kazadan sonra durmadan yoluna devam ettiği anlatılan iddianamede, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen parçalarından aracın marka ve modelinin tespit edildiği, şüphelinin adres ve kimliğinin belirlendiği kaydediliyor.

İddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar