Sancak'tan Türkiye'ye "Evet" desteği

- Sırbistan'da, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki Sinan Bey Medresesi öğrencileri ve öğretmenleri, Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için "Evet" sloganıyla etkinlik düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Sancak'tan Türkiye'ye "Evet" desteği

NOVİ PAZAR (AA) - Sırbistan'ın güneyinde, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'daki Sinan Bey Medresesi öğrencileri ve öğretmenleri, Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için "Evet" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Medrese önünde toplanan grup, üzerinde "Evet" yazılı büyük bir pankart ile 16 Nisan'da yapılacak referandumda "Evet" oyu kullanılmasının, İslam dünyasında barış ve Müslümanlar arasında dayanışmanın sağlanması adına önemli olduğu mesajını verdi.

Sırbistan İslam Birliği (IZS) Bilim ve Eğitim Müdürü Sami Dzeko, yaptığı açıklamada, Sinan Bey Medresesinin bu etkinlikle Sancak'ta yaşayan Boşnakların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış siyasetine, ümmete karşı vefakar tavrına ve dünya görüşüne verdikleri desteği gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin, İslam aleminin bilim, kültür ve strateji merkezi olduğunu söyleyen Dzeko, "Bu vesileyle, bu zamana kadar insanlık adına yaptıkları her şey için Türkiye'ye teşekkür etmek istiyoruz." dedi.

Dzeko, Türkiye'nin tüm Müslümanların yol göstericisi olduğunu kaydederek, "Türkiye, yalnızca kendi geleceği için değil, tüm dünyanın geleceği için önemli adımlar atmak üzere ve bu yolda tüm Müslümanların desteğine de sahip." ifadelerini kullandı.

Sinan Bey Medresesi Müdürü Amila Dzafo Licina da "Evet" mesajının, tüm insani değerlere verilen destek niteliğinde olduğunu vurgulayarak, dünyada insanlığa karşı bir savaşın söz konusu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendi vatanı ve milletine verdiğini değeri defalarca gösterdiğini dile getiren Licina, "Yardıma ihtiyacı olanlara yardım etme arzusu, Türkiye sınırlarını çoktan aşıp Filistin'e, hatta Sırbistan'da yaşayan bizlere kadar ulaştı. Bu da bizim kurum olarak 'Evet' dememiz için yeterli bir sebeptir." şeklinde konuştu.

Licina, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkileri ile ilgili meselenin, tüm İslam alemini ve insani değerleri de ilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar