Sanatçılardan teröre lanet

- Sanatçı Özdemir Erdoğan: - "Bir kısım insanlar, devletler veya toplumlar, Türkiye'nin gelişmesini, ilerlemesini, çağdaş dünyadaki yerini almasını istemiyorlar. Bu artık açıktan açığa ortaya çıktı" - Niran Ünsal: - "Bu planlı yapılan bir iş. Yani bizim güvenlik güçlerimize yapılan saldırıların hepsi, bizi korumasız ve savunmasız bırakmak amacıyla yapılan şeyler" - Oyuncu Balcı: - "Çok üzgünüm. Keşke böyle şeyler olmasa. Keşke artık, barış, sevgi, dostluk gelse. Teröre karşı tek yürek, diyorum"

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılardan teröre lanet

İSTANBUL (AA) - Sanat dünyasının ünlü isimleri, İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Özdemir Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye'nin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyenler bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bir kısım insanlar, devletler veya toplumlar, Türkiye'nin gelişmesini, ilerlemesini, çağdaş dünyadaki yerini almasını istemiyorlar. Bu artık açıktan açığa ortaya çıktı. Aşağı yukarı 30 senedir haritalar ve diğer şeylerde, Türkiye üzerine oyunlar oynanıyor. Bu da onun bir parçası." dedi.

Türk toplumunun dayanıklı ve dirençli bir toplum olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu tip anarşist hareketlerle bizi yıldıramayacaklar. Bu iş bir yere oturacak. Zor zamanlardan geçiyoruz ama dirençliyiz ve bunların üstesinden gelmeyi bütün tarih boyunca başarmışız. Bundan sonra da başaracağız inşallah." diye konuştu.

Niran Ünsal da çok üzgün olduğunu dile getirerek, "Her zaman olduğu gibi moralimiz bozuk. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Buna üzülüyorum. Allah kahretsin. Gücümüzü, inancımızı, yaşanan bu kadar sıkıntıya, acıya ve üzüntüye rağmen şükürler olsun yitirmedik." ifadelerini kullandı.

Şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Ünsal, şöyle konuştu:

"Bu ülkeyi, bölüp parçalayıp, ele geçirmek adına yapılan bütün ihanetleri ve aşağılık planları Rabbim mutlaka bertaraf edecektir ve galip olan taraf tabii ki iyi olanlar olacak. Bu evvel, ezel böyleydi, böyle de olacak. Zalimlik ve hainlik düşünen herkes mutlaka kaybetmeye mahkumdur. O yüzden biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozacak ve bizi birbirimize düşürecek her şeyden uzakta durmalıyız."

Ünsal, saldırının Türkiye'nin savunma mekanizmasına yapıldığının altını çizerek, "Bizim gücümüzü nereden kırabilirler, askerimizden ve polisimizden. Bu planlı yapılan bir iş. Yani bizim güvenlik güçlerimize yapılan saldırıların hepsi bizi korumasız ve savunmasız bırakmak amacıyla yapılan şeyler." değerlendirmesinde bulundu.

Televizyondaki haberleri izlerken ağladığını söyleyen Ünsal, şöyle devam etti:

"Bir ölür, bin diriliriz lafı gerçekten her zaman olduğu gibi yine vuku buluyor. Hepimiz aslında askeriz. Bakmayın benim sivil dolaştığıma. Ben de bir gün bir yerde can verebilirim bu vatan uğruna. Bilemeyiz. Hiçbirimizin kaderinin nasıl yazıldığını bilemeyiz ama hepimiz askeriz, hepimiz polisiz. Bu vatan için yeri geldiğinde sokaklara dökülüp, silahı kuşanıp düşmana karşı durabilecek insanlarız. Biz de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ama yeter ki bu ülke var olsun. Bayrak inmesin, ezan susmasın. Rahat bir yaşam alanı oluşsun herkes için. Yediden yetmişe herkes için bu lazım. Özgür, hür olarak ve kimsenin boyunduruğu altına girmeden bir yaşam hayal ediyorum ben. Rabbim inşallah tez zamanda bunu bize göstersin. Artık bu akan son kan olsun."

Ünsal, yaralananlara da acil şifalar dileyerek, "Her ne kadar bu ülkenin üzerinde hala planlar yapılmaya çalışılıyor olsa da Rabbim o planların hepsini bertaraf edecektir. Ben inanıyorum. Şehit kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

Oyuncu ve sunucu Özlem Balcı ise kendisinin de bir polis çocuğu olduğunu belirterek, "Polisimize yapılan bu hain saldırıyı kınıyorum. Çok üzgünüm. Keşke böyle şeyler olmasa. Keşke artık, barış, sevgi, dostluk gelse. Teröre karşı tek yürek, diyorum." diye konuştu.

Yorumlar