Sanal para yatırım platformu BitConnect kapatıldı

Kripto paralarda son günlerde yaşanan sert düşüşler, yatırım platformlarını da etkiledi. En çok kullanılan yatırım platformlarından BitConnect kapanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sanal para yatırım platformu BitConnect kapatıldı

Bitcoin, Ethereum, Ripple gibi sanal para birimlerinde son günlerde yaşanan sert düşüşler kripto para yatırım platformlarını da etkiledi. En sık kullanılan platformlardan biri olan BitConnect kapanacağını duyurdu.

BitConnect, kripto para yatırımcılarının yatırımlarını şekillendirmek ve kontrol etmek için önemli çalışmalar yapıyordu. Platform, BCC adlı bir token ile çalılıyordu ve site kapandığı için BCC’ler işe yaramaz hale geldi. BCC birkaç saat içerisinde 200 dolar’dan 30 dolar’a kadar düştü. Platform, kullanıcılarına işlem iptalleri için 5 gün süre verdi.

Aralarında Ethereum’unda kurucusu Vitalik Buterin’in de bulunduğu kripto para camiasından bir çok kişi BitConnect’i Ponzi planı adı verilen bir sistemde ilerlediğinden şüpheleniyordu. Buna ek olarak DDos saldırılarına karşı koruma sağlayamaması konusunda güven kaybediyordu.

BitConnect, resmi sitesinde yayınladığı açıklamaya göre platform hakkında çıkan kötü haberler, hem Teksas hem Kuzey Karolina güvenlik kurullarının yaptığı ihtarnameler ve sürekli yaşanan DDos saldırıları yüzünden kapatıldı. BitConnect bundan sonra sadece dijital cüzdan ve eğitim içerikleri hizmeti sunacak. Para transferi ve değişimi gibi işlemlere izin verilmeyecek.

Yorumlar