Samuel Langhorne Clemens'ın 'İki kulaç derinlik' anlamındaki takma adı neydi?

Samuel Langhorne Clemensın "İki kulaç derinlik" anlamında bir denizcilik terimi olan takma adı nedir? Hadi ipucu sorusunun 29 Mayıs 2019 Çarşamba günkü cevabı bu sorudan geldi. Peki Hadi 29 Mayıs 2019 Çarşamba ipucu cevabı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Samuel Langhorne Clemens'ın 'İki kulaç derinlik' anlamındaki takma adı neydi?

Ünlü yazar Samuel Langhorne Clemensın "İki kulaç derinlik" anlamında bir denizcilik terimi olan takma adı nedir? Hadi ipucu sorusunun 29 Mayıs 2019 Çarşamba günkü cevabı bu sorudan geldi. Peki Hadi 29 Mayıs 2019 Çarşamba ipucu cevabı nedir?

Hadi'den konuyla ilgili instagram hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Turna ile Mini hadi bugün 12:30'da! İpucumuz daha çok takma adı ile tanınan Amerikalı bir yazar hakkında sevgili hadiciler. "Tom Sawyer'ın Maceraları" adlı ünlü çocuk romanının yazarı bu kişinin gerçek adı ise "Samuel Langhorne Clemens". "İki kulaç derinlik" anlamında bir denizcilik terimi olan takma adı ile 30 kitap yayımlayan bu yazar hangi ismi kullanıyordu?" denildi.

Peki sözü edilen  "İki kulaç derinlik" anlamına gelen bu takma ad neydi?

İşte 29 Mayıs 2019 Hadi ipucu cevabı:

Mark Twain.

Peki Samuel Langhorne Clemens kimdir? 

Samuel Langhorne Clemens 30 Kasım 1835 tarihinde ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Florida kentinde doğdu. 

Amerikalı romancı, yazar, eğitimci ve satirist olan Samuel Langhorne Clemens, daha çok Mark Twain takma adıyla biliniyordu. 

Yapıtlarında daha çok gülmenin güzelliklerini, esaratin ne kadar kötü bir şeyl olduğun uanlatmaya çalışıyordu.

Samuel Langhorne Clemens, 21 Nisan 1910 tarihinde 74 yaşında hayatını kaybetmişti.

Yorumlar