Samsung insan gözüne ait 500 MP'yi aşmayı hedefliyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung hedefi büyüterek 600 megapiksel çözünürlüğe sahip kamera senörleri üretmeye karar verdi. Normal bir insanın göz çözünürlüğü 500 MP olarak biliniyor.

Google Haberlere Abone ol
Samsung insan gözünü geçmeyi hedefliyor

Teknoloji devleri her geçen gün sınırları zorlayan yeniliklere imza atıyor. Güney Kore'den gelen son haberlere göre Samsung kamerada insan gözünü geçecek bir çözünürlükte kamera üretmeyi hedefliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 600 megapiksele kadar yüksek çözünürlüğe sahip kamera sensörleri geliştirmeyi planladığını açıkladı.

Samsung sensör biriminin başkan yardımcısı John Yong-In Park, insan gözünün yaklaşık 500MP'lik bir çözünürlüğe eşit olduğunu, ancak birçok DSLR fotoğraf makinesi ve akıllı telefonun gerçekte 40MP, 12MP ve 27MP çözünürlüğe sahip sensörler sunduğunu söyledi.

Park, endüstrinin insan gözüne eşdeğeri sensörler geliştirmesi için önlerinde daha çok uzun bir yol olduğunu, ancak nihai hedeflerinin 600 megapiksele kadar yüksek çözünürlüğe sahip kamera sensörleri geliştirmek olduğunu açıkladı.

SAMSUNG GALAXY S20 TAM PUAN ALDI

Öte yandan DxOmark ekibi, Samsung Galaxy S20 Ultra'nın kameraları üzerinde yaptığı testleri bitirdi. Ekibin paylaştığı bilgilere göre Galaxy S20 Ultra'nın kameraları iyi bir performans gösteriyor ancak daha önce incelemelerde de görüldüğünü söylediğimiz sorunlar, DxOmark ekibinin de Galaxy S20 Ultra'nın puanını kırmasına sebep olmuş durumda. Nitekim ekibe göre Galaxy S20 Ultra'nın kameraları düşük ve çok düşük ışık koşullarında netleme sorunları yaşıyor. Bu da aslında iyi performans gösteren kameranın DxOmark'tan yüksek puan almasına engel olmuş.

DxOmark'tan aslında gayet iyi bir performans ile ayrılan ancak sorunları yüzünden puan kırıklığı yaşayan Samsung Galaxy S20 Ultra, sonuç olarak fotoğraf yeteneklerinden 132 puan, video yeteneklerinden ise 102 puan aldı. Bu puanların ışığında akıllı telefon, toplamda 122 puan ile DxOmark'ın en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesine yedinci sıradan giriş yaptı. Samsung Galaxy S20 Ultra'nın önünde ise Xiaomi Mi 10 Pro, Huawei P40 Pro ve Honor 30 Pro+ gibi rakipler yer alıyor. Huawei P40 Pro liderliğini ise korumaya devam ediyor.

Yorumlar