Samsun Canik Son Dakika Kadına Şiddet Haberi: Vicdansı koca karısını darp etti

Dünya Kadınlar Gününün arefesinde ortaya çıkan kadına şiddet görüntüleri izleyenlerin kanını dondurdu. Vicdansız adam polis tarafından gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, caninin tutuklanmasına karar verdi.

Samsun'da acımasız bir baba, 4-5 yaşlarındaki minik kızının gözleri önünde annesini vahşice darbetti. 

Sokak ortasında yaşanan kadına şiddet görüntülerini izleyenlerin kanı dondu.

Yerde hareketsiz bir şekilde yatan kadının başına ayağıyla vuran cani adam, kızının çığlıklarına ise aldırış dahi etmedi.

Yanındaki kızını zerre düşünmeyen cani adamın darp ettiği kadın çevredekilerin müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı.

Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda kadın yoğun bakıma alınarak tedavi altına alınırken, onu darp eden koca ise çevredekilerin haber verdikleri polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun Canik Son Dakika Kadına Şiddet Haberi: Vicdansı koca karısını darp etti

Cani kocanın eşine şiddet uygularken çevredeki vatandaşların müdahalede tereddüt etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

ÜÇ AY ÖNCE BOŞANMIŞLAR

Alınan bilgiye göre, şüpheli İ.Z 5 yaşındaki kızını annesine götürmek için eski eşi E.M ile buluşmak istedi. Karşıyaka Mahallesi'ndeki meydanda buluşan İZ. ve E.M arasında bir süre sonra tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İ.Z eski eşini darp etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan E.M tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kadının yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi. Şüpheli İ.Z ise Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı. Bu arada, kadının, çocuğunun gözü önünde darp edilmesi bir cep telefonu kamerasınca kayıt edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti. Çiftin 3 yıl önce boşandığı öğrenildi.

 BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Samsun'un Canik ilçesinde 06.03.2021 tarihinde E.M.'nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL OLACAK

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın konuya müdahil olacağı bildirildi.

TUTUKLANDI

Olayın ardından vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen ve polis ekiplerince gözaltına alınan İbrahim Zarap emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. İbrahim Zarap'ın polise verdiği ifadesinde, "Kızımı teslim ederken bana, 'Sana bir daha kızı göstermeyeceğim' dibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darbetti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım" dedi.

Olay sosyal medyada gündem olurken, tepkiler çığ gibi büyüdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap, 'öldürmeye teşebbüs' sulundan tutuklandı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" dedi.

AİLE BAKANI SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Diliyorum ki bu özel gün hiçbir zaman bir daha şiddetin yaşanmadığı, kadına yönelik ayrımcılığın yaşanmadığı günlerin miladı olur. Samsun'da bir annenin, kadının, evladının gözü önünde hunharca, vahşice bir şiddete maruz kaldığı görüntüleri hepimizi derinden sarstı. Biz bu caninin en ağır cezayı alması için de bütün hukuki süreçlerin takipçisi olacağız. Davaya da müdahil olacağız. Hem annemizin hem de evladımızın bütün gereken sosyal hizmet çalışmalarında da psikososyal destek çalışmalarında da yanlarında olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KORUMA ALTINA ALINDILAR

Samsun'da eski eşi tarafından darbedilen kadın ile çocuğu koruma altına alındı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Canik ilçesinde eski eşi tarafından darbedilen kadın ile çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPTI

Samsun'un Canik ilçesinde eski eşi tarafından darbedilen ve tedavi altına alınan E.M, "Daha iyi olmam için de onun en ağır şekilde cezalanması lazım." dedi.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaklaşık 3 yıl önce boşandığı eşi tarafından dün gece, 5 yaşındaki kızının önünde darp edilen E.M, tedavi gördüğü hastaneden açıklama yaptı.

Samsun Valiliği tarafından paylaşılan görüntüde, E.M'nin, "Yanımda olan, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun hepsinden. İnşallah daha iyi olacağım. Daha iyi olmam için de onun en ağır şekilde cezalanması lazım." ifadeleri yer aldı.