Şampiyon güreşçiye coşkulu karşılama

- Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda 75 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Fatih Cengiz, Kayseri'de coşkuyla karşılandı - Cengiz: - "Turnuva boyunca her gözümü kapattığımda aklıma iki sahne geliyordu. Birincisi Türk bayrağını alıp koşmak, ikincisi de bayrağımızı yere koyup üstünde secde yapabilmek. Çok şükür bunları gerçekleştirebildim"

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon güreşçiye coşkulu karşılama

KAYSERİ (AA) - Polonya'da düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda 75 kiloda altın madalya kazanan Kayseri Şekerspor'un milli güreşçisi Fatih Cengiz, Kayseri'de coşkuyla karşılandı.

Kayseri Şeker Fabrikası'nda düzenlenen karşılama ve ödül törenine Kayseri Şekerspor Onursal Başkanı ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile çok sayıda fabrika çalışanı katıldı.

Davul zurnayla karşılanan milli güreşçi Fatih Cengiz, burada yaptığı konuşmada, kalabalığı görünce duygulandığını söyledi.

Küçüklüğünden beri uluslararası organizasyonda şampiyon olmanın hayalini kurduğunu belirten Fatih, "Bunun için çok çalıştım. Birçok zorluktan geçtik. Çok şükür şampiyonluk nasip oldu. Bana halen biraz rüya gibi geliyor. Turnuva boyunca her gözümü kapattığımda aklıma iki sahne geliyordu. Birincisi Türk bayrağını alıp koşmak, ikincisi de bayrağımızı yere koyup üstünde secde yapabilmek. Çok şükür bunları gerçekleştirebildim. 2020 Olimpiyatları'nda ülkemize inşallah altın madalya getireceğim." diye konuştu.

Hüseyin Akay ise Fatih'in şampiyonluğunun başta Kayseri Şeker camiası olmak üzere tüm Türkiye'yi gururlandırdığını ifade etti.

Kayseri Şeker olarak spora desteklerini hiçbir zaman esirgemediklerini vurgulayan Akay, şunları kaydetti:

"Bugün mutluyuz, heyecanlıyız, gururluyuz. Kayseri Şeker Fabrikası bir dünya şampiyonunu ağılıyor. Onun coşkusunu yaşıyoruz. Güreş ata sporumuz, milli sporumuz. Kayseri Şeker olarak sporun her dalına katkı vermeye çalışıyoruz ama güreşin ayrı bir yeri var. Gençlerimizin elinden tutmaya çalışıyoruz. Onlara imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerimiz bu imkanları, emeği zayi etmiyorlar. Gece gündüz çalışıp bu mutlulukları bize yaşatıyorlar."

Konuşmaların ardından Başkan Akay, şampiyon güreşçi Cengiz'e 20 bin liralık çek ve çiçek verdi.

Yorumlar