Samir Altunkaynak kimdir?

Samir Altunkaynak kimdir sorusu MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin HDP iddianamesini iade etmesinden sonra yaşanan tartışmalar üzerine bir kez daha gündeme gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Samir Altunkaynak kimdir?

Samir Altunkaynak kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir, neden son günlerde gündemdedir? İşte Samir Altunkaynak hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Samir Altunkaynak, Anayasa Mahkemesi tarafından HDP iddianamesiyle ilgili verilen "usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay'a iade" kararından sonra başlayan tartışmalar ile birlikte gündeme gelen isimlerden biri oldu. Daha doğrusu, AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nı bozmak için fırsat kollayan muhalefet tarafından anında gündeme getirilen bir isim oldu. Altunkaynak, Anayasa Mahkemesi'nin iade kararına tepki göstererek mahkemenin kapatılması gerektiği açıklamasında bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli'den sonra Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuştu. 

Samir Altunkaynak kimdir?

Altunkaynak, mahkemenin verdiği kararın "düzeltme için iade" olduğunu belirterek mahkemeye tepki gösterilmesinin anlamsız olduğu imasında ifadeler kullanmıştı. Altunkaynak'ın bu sözleri Cumhur İttifakı'na muhalif medya tarafından anında büyütülerek gündeme taşındı. Akabinde Altunkaynak bir açıklama daha yaparak, Bahçeli'ye cevap vermek gibi bir niyetle hareket etmediğini söyledi. Peki, Samir Altunkaynak kimdir?

Samir Altunkaynak 4 Temmuz 1973 tarihinde Mardin'in Midyat ilçeisnde doğdu.

Altunkaya, ilk, orta ve lise öğretimini Adana’da 1984 yılında  Havuzlubahçe İlkokulunda tamamladı.

Lise eğitimini ise 1991 yılında Adana İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Altunkaya 1991 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu.

Bir yıllık avukatlık stajından sonra kısa dönem askerliğini yaparak vatani görevini yerine getirdi.

Kurmuş olduğu Altunkaynak Hukuk Bürosunda 20 yılı aşkın süre serbest avukatlık yaptı. 

2002 ve 2006 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kurucu Siyasi ve Hukuki Başkanlığı ve MKYK üyeliği , 2006 ve 2009 yılları arasında AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Disiplin Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı , 2009 ve 2014 yılları arasında Ankara İl Başkanlığı il Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Seçim İşleri Başkanlığı  görevlerinde bulundu.

Haziran 2015 seçimlerinde Ankara 2. Bölge MV aday adayı oldu.

2013 ve 2015 yılları arasında Hukuk ve Değişim Derneği Kurucu Başkanlığı, 2013 ve 2015 yılları arasında Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Derneği Genel Sekreteri  2016 yılında Türkiye Maarif Vakfı Denetim Kurulu Başkan Vekili  görevlerinde bulundu.

İyi düzeyde arapça ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

Evli ve Bir kız çocuğu babasıdır. 

AK Parti 2018 Adana milletvekili adayı oldu. 

Son olarak AK Parti Olağan Kongresinde AK Parti yönetiminde yer alan isimlerden biri oldu.

Yorumlar