Salih Müslim yarın mahkemeye çıkarılacak

Türkiye'nin talebiyle Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD elebaşı Salih Müslim'in yarın mahkemeye çıkartılacağı belirtildi. Öte yandan Çekya basınına yansıyan bir habere göre ise Çek yönetimi Türkiye'de tutuklu bulunan iki vatandaşlarının serbest bırakılması karşılığında Salih Müslim'i Türkiye'ye iade edecek.

Google Haberlere Abone ol
Salih Müslim yarın mahkemeye çıkarılacak

Son Haberler | Haber Merkezi

Türkiye'de hakkında yakalama kararı olduğu için kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'nin talebi ile dün Çekya'nın başkenti Prag'da kaldığı otelde polis tarafından  gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski Eş Başkanı Salih Müslim yarın Prag'da mahkemeye çıkarılması bekleniyordu; ancak Türkiye'nin Prag Büyükelçisinden alınan bilgiye göre Müslim yarın mahkemeye çıkarılacak.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PYD, MÜSLİM İÇİN AVUKAT TUTTU"

Terörist başı Salih Müslim'in kardeşi Mıhemed Müslim, ağabeyinin bugün Prag'da mahkemeye çıkarılacağını ve terör örgütü PYD'nin Müslin için avukat tuttuğunu iddia etmişti. Filandiya'da oturma izni bulunan Müslim için Finlandiya'da da girişimler başlatıldı. Öte yandan terörist başının kardeşi ağabeyinin Amerikalı ve İngiliz kuruluşları tarafından bir konferans için Prag'a davet edildiğini söyledi. 

TÜRKİYE'YE KARŞI KARA PROPAGANDA YÜRÜTÜYORDU

Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana terör örgütü PKK'yı da yanına alarak Suriye'nin dörtte birini ABD ve batılı ülkelerin desteğiyle işgal eden Salih Müslim 350 bin insanın göçe zorlanması ve binlerce insanın ölümünden sorumlu tutuluyor. Ayrıca terör örgütleri PKK ve YPG'nin Türkiye'ye yönelik saldırılarının altında Müslim'in adı bir numara olarak geçiyor. 

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütleri ABD ve batının desteğini yanına alarak Türkiye'ye yönelik saldırılarına hız verdi. Salih Müslim ise PYD Eş Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra Türkiye'nin operasyonları hakkında kara propaganda yürütmek ve batının desteğini arttırmak için Avrupa'da çalışmalara başladı. Avrupa'da ülke ülke gezen ve gittiği her yerde farklı zamanlara  ait fotoğraf kareleriyle TSK ve ÖSO'yu sivilleri katletmekle suçladı. Son olarak ABD ve İngiliz kuruluşlarının finanse ettiği toplantılara katılmak ve Türkiye aleyhinde çalışmalar yapmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a gelen Müslim Türk istihbaratının başarılı çalışmaları sonucunda yeri tespit edildi ve Türk makamlarının isteği üzerine Çek polisi tarafından gözlatına alındı.

ÇEK BASINI: MÜSLİM TAKAS EDİLECEK

Salih Müslim'in Çekya'da yakalanmasının yankıları sürerken Çek basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Çekya yönetiminden medyaya sızıdırılan bilgiye göre Prag yönetiminin Müslim'in iadesi için Türkiye ile görüşmeye hazır olduğu ifade edildi. Buna göre Salih Müslim ile Türkiye'de tutuklu bulunan iki Çek vatandaşının takas edilmesi teklif edilecek. 2016 yılında Suriye sınırında terör örgütü PKK/YPG ile bağlantıları ispat edilen ve tutuklanan iki Çek vatandaşı Marketa Vşelihova ile Miroslav Farkas’un serbest bırakılmaları karşılığında Salih Müslim Türkiye'ye iade edilecek.

DAHA ÖNCEDE SUÇLU TAKASI TEKLİFİ YAPILMIŞ

Türk güvenlik güçleri tarafından Şırnak sınırında yakalanan ve o terihten bu yana tutuklu bulunan ve görülecek dava gününü bekleyen iki Çekya vatandaşının suçlu takası yoluyla ülkelerine gönderilmeli önerisi daha önce de Prag tarafından gündeme getirilmişti. Ancak Ankara “Yasalar teröristler için eşit çalışır” gerekçesiyle Prag’ın suçlu takas önerisini ret etmişti. 

Yorumlar