Salih Müslim hakim karşısında

Terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Müslim, Prag'da mahkemeye çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Salih Müslim hakim karşısında

Son Haberler | Haber Merkezi

Çekya’nın başkenti Prag’da önceki gün gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş bakanı Salih Müslim, davanın görüleceği Prag Şehir Mahkemesine getirildi.

Şehir mahkemesi sözcüsünden edinilen bilgiye göre, Müslim'in duruşması TSİ 13:00'da başladı. Polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi.

Medya mensupları, mahkeme salonuna alınmadı.

TÜRKİYE TUTUKLANMASINI VE İADESİNİ İSTİYOR

Türkiye, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantıları olarak kabul edilen PYD ve YPG'nin elebaşlarından olan Müslim’in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyor.

4 MİLYON LİRALIK ÖDÜL KONMUŞTU

Suriye topraklarından Türkiye'ye atılan roket ve füzelerle onlarca vatandaşımızın ölümüne ve yüzlercesinin ise yaralanmasına sebep olan terör saldırılarının baş sorumlusu olarak gösterilen PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

BİNLERCE İNSANIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU

ABD ve batı dünyasından maddi, silah ve eğitim yardımı alarak Suriye topraklarının 4'te 1'ini işgal eden 350 bin Suriyeliyi yerinden yurdundan eden, binlercesinin ise ölümünden sorumlu olan terör örgütü PYD'nin eski  eş başkanı Salih Müslim partinin başından ayrıldıktan sonra batının desteklerini arttırmak ve Türkiye'ye karşı kara propaganda yapmak için Avrupa'ya yerleşmiş ve Finlandiya'da oturma izni almıştı.

Yorumlar