Salatalığın faydaları

salatalığın faydaları , salatalığın yararı , salatalık , salatalığın sağlık açısından faydası

Google Haberlere Abone ol
Salatalığın faydaları
Salatalığın yararı
Salatalık dünyada en çok yetiştirilen sebzelerden biridir ve sağlık açısından en faydalı besinlerden biridir. Salatalığın şeker hastalığına, kolesterole, kanser hastalığına faydası olduğunu biliyor muydunuz? Artık sofralarınızdan salatalığı eksik etmeyin ve gün boyunca meyve tüketin.
Yeterince su içmiyrsanız, soğuk salatalık yiyebilirsiniz. Salatalık vücudunuzdan kaybettiğiniz su miktarını dengeler.
Salatalık yemek mide yanmasına çok iyi gelir. Vücudunuzda güneş yanığı olduğu zaman cildinize salatalık koyarsanız, yanığın etkisi azalır.
Salatalık vücudu günlük vitaminini zenginleştirir. Salatalığın içerdiği A, B e C vitaminleri vücudunuzu canlı tutar ve enerji verir. Salatalık suy, ıspanak ya da havuç suyu ile karıştırıldığında , daha güçlü bir sebze suyu elde edilebilir.
Salatalığın içerisinde bol miktarda potasyum, magnezyum ve silikon var. Salatalık zayıflamaya da yardımcı olur. Salatalığın bu faydalarını biliyor muydunuz?
Salatalık göz salığı açısından da oldukça faydalıdır. Bir dilim salatalığı şişmiş gözlerinizin üzerine koyarsanız, gözaltı şişkinliyiniz azalır.
Salatalık nefesi tazeler. Salatalık suyu diş etlerini iyileştirir. Bir dilim salatalık yarım dakika dilin üzerinde bekletildiğinde ağız kokusuna çok iyi gelir.. Salatalık ağızda kötü kokulara yol açan bakterileri öldürür. Böbreklere de oldukça faydalıdır.

Yorumlar