Sakatlanan Muslera Uruguay basınına konuştu

Galatasaray - Çaykur Rizespor maçında sakatlanarak sezonu erken bitiren Fernando Muslera sakatlığının geniş yankı uyandırdığı Uruguay basınına konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sakatlanan Muslera Uruguay basınına konuştu

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçında sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edilen Fernando Muslera'nın sakatlığı ülkesi Uruguay'da da geniş yer bulmuştu.

Ülkenin önemli gazetelerinen El Obsevardor, "Fernando Muslera çok ciddi bir sakatlık yaşadı! Türkiye'de 12 şampiyonluğu bulunan Muslera'nın 2022 Dünya Kupası tehlikeye girmiş olabilir." diyerek sakatlığın etkilerinin 2 yıl sürebileceğine işaret etmişti.

Uruguaylı eldiven, yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından ülkesinde yayın yapan radyolardan Tuya y Mía'ya bağlandı ve tatsız gecenin aradından ilk kez konuşarak sessizliğini bozdu.

Türkiye'deki sağlık sistemi hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Muslera, kendini emin ellerde hissettiğini ancak yine de operasyonun süresiyle ilgili biraz da olsa korktuğunu itiraf etti.

"Emin ellerde olduğumu biliyorum. Türkiye'deki sağlık sistemi ve Galatasaray'ın medikal ekibi muhteşem. Ama size yalan söylemeyeceğim, biraz korkuyorum. Yaklaşık 2 saat sürecek bir operasyon."

"Umarım her şey yolunda gider ve mümkün olduğunda erken sahalara dönebilirim. Eşim evde. Böylesine bir zamanda hastanede olmaması gerektiğini düşündük. Kulübüm beni hastanede yalnız bırakmıyor zaten."

"Bakıldığı zaman Milan Skoda'nın hareketinin kasıtlığı olmadığı görülüyor. Bulduğu ilk fırsatta beni telefonla aradı ve özür diledi. Ayrıca bununla ilgili paylaşım da yaptı. Casillas, Mondragon, Oscar Cordoba, De Gea ve Carini de geçmiş olsun dileklerini ilettiler."

"Beni en çok kızdıran şey, pozisyon ofsayttı ve oynatılmasına gerek yoktu. Fakat ancak yeni VAR düzenlemesine göre ilgili pozisyon neticelenene kadar beklemek gerekiyor. Her maç yaşanan bir durum."

"Ameliyatın ardından ayağım birkaç hafta alçıda kalacak ve devamında özel bir ayakkabı giyeceğim. Bu sürecin amacı ise adım adım hareket kabiliyetimi geri kazanabilmek."

CNN TÜRK'TE KÜFÜRLÜ TARTIŞMA

 

Yorumlar