Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

- Aralarında KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 24 emniyet mensubunun yargılandığı davada, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını yaptı

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 24 polisin yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanıklar cumhuriyet savcısının iki önceki duruşmada, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 24 emniyet mensubunun, "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediği mütalaaya ilişkin savunmalarını yapmaya devam etti.

Tutuksuz sanık A.T, önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi.

Meslek hayatı boyunca devletin menfaatleri haricinde bir şey düşünmediğini öne süren A.T, "Ellerime kelepçe takılması ağrıma gitti. Dini istismar eden, darbe yapmaya teşebbüs eden terör örgütleriyle eşleştirilmek ağrıma gidiyor. Ben FETÖ'cü değilim, eski savunmalarımı tekrar ediyorum, beraatımı istiyorum." dedi.

Diğer tutuksuz sanık H.U. da önceki beyanlarını tekrar ettiğini dile getirerek, "ByLock içerikleri benimle örtüşmemektedir. Benim kullandığıma dair bir emare yoktur, içeriği, kiminle görüştüğüm belirtilmemiştir. ByLock kullanmadım, Bank Asya'da hesabım bulunmamaktadır. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Diğer tutuksuz sanık A.Ö. de esasa ilişkin mütalaaya katılmadığını kaydederek, "15 Temmuz gecesi aktif olarak çalıştım, darbeye karşı çıktım. ByLock ile ilgili 6 aylık HTS kaydı var. 100 sayfalık kaydın 75 sayfası bir günün 3 saatine ait. Bu 3 saatte yaklaşık 900 giriş-çıkış yapılmış. Bu hayatın doğal akışına aykırıdır. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanıklar da eski savunmalarını tekrar ettiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini dile getirerek, beraatlerini istedi.

"ByLock" içeriklerinin istenmesi ve sanıkların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "ByLock" listesinden çıkarılıp çıkarılmadığının öğrenilmesi için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Ocak'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu emniyet müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru 26 sanık hakkında, "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bir sanığın "tehdit" suçundan 3 yıldan 7,5 yıla, bir sanığın ise "terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, darbe girişiminin ardından yapılan çalışmada, dosyada bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet mensuplarının önce açığa alındığı, daha sonra KHK ile ihraç edildiği aktarılıyor.

Sanıkların örgüt adına himmet verdiği ve topladığı anlatılan iddianamede, sanıkların FETÖ/PDY ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu, üzerilerine atılı "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı kaydediliyor.

Mahkeme heyeti, davanın önceki duruşmalarında firari 2 sanığın dosyasını ayırmıştı.


Yorumlar