Şahin Albayrak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Şahin Albayrak kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Almanya'nın bilim dünyasında ismi sıkça duyulan Prof. Dr. Albayrak'ın biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Şahin Albayrak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Almanya'nın önde gelen bilim adamları arasında yer almayı başaran Prof. Dr. Şahin Albayrak kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Almanya'daki koronavirüs süreci nedeniyle oluşturulan yapay zeka kurulunun başına getirilen, bilim kurulunun da üyesi olan Prof. Dr. Şahin Albayrak'ın biyografisi ve özgeçmişi duyanları şaşırtıyor.

İşte Prof. Dr. Şahin Albayrak biyografisi: 

Prof. Dr. Albayrak resmi evraklarda 1958 doğumlu olarak görülse de aslında 1960 yılında dünyaya geldi. 

Albayrak'ın gerçek adı ise Mehmet'tir. Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Turnayolu köyünde 1960 yılında dünyaya geldi. İddiaya göre, ilkokulu büyük güçlükler içinde okusa da henüz 10 yaşındayken ilkokulu tamamen bitirir. 

TUNCELİ'NİN BİR DAĞ KÖYÜNDEN ALMAN BİLİM DÜNYASININ ZİRVESİNE

Dokuz kardeşli bir ailede büyüyen Şahin Albayrak, ilkokulu köyünde bitirdikten sonra ortaokul için şehir merkezine gider. Liseyi de burada bitirdikten sonra üniversitede uçak mühendisliği bölümünü kazanır. Şahin Albayrak, üniversite yıllarında Almanya'ya ağabeyinin yanına yerleşir. 

Almanya'da üniversite sonrasında en büyük hayali dünyaca ünlü otomotiv markası olan Mercesedes fabrikasında işe girmektir. Ancak ağabeyinin yönlendirmesiyle Şahin Albayrak, Almanya'nın prestijli teknik üniversitelerinden birine başlar. Berlin Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Fakültesi. Albayrak, üniversiteyi birincilikle bitirir.

Prof. Dr. Albayrak Berlin Üniversitesi'ni bitirdikten sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yapar. Daha sonra gelen teklif üzerine ABD'de kariyerine devam etmeye karar verir.

ABD'deki eğitiminden sonra Alman Telecom tarafından Berlin’e davet edilir.

Yıllar önce çalışma izni olmadığı için işe giremediği Berlin’de bu defa üniversite ve Alman Telekom’un ortak olduğu yapay zekâ laboratuvarının başına geçer.

30 yaşında profesör olan Şahin Albayrak, artık dünyanın en önemli araştırma merkezlerinden birisinin başındadır.

AKILLI YOL PROJESİNİN BAŞINDAKİ İSİM

Prof. Dr. Şahin Albayrak, Almanya'nın şu anki en prestijli projelerinden biri olan "Akıllı Yol" projesinin başındaki isimdir.

Şahin aynı zamanda Almanya’da BMW için kendi enerjisini üreten yapay zekâ formatını geliştiren isimdir.

Prof. Şahin Albayrak, şimdi Alman devletinin koronavirüs sonrası için kurduğu 2.5 milyar Euro’luk yapay zekâ araştırmasının yöneticisi konumundadır.

ALMAN DEVLETİNDEN LİYAKAT ÖDÜLÜ

Prof. Dr. Albayrak, Alman devletinin en büyük nişanlarından birisi olan Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

Yorumlar