Şahika Ercümen, Dubai'de antrenmanlara başladı

Şahika Ercümen, Dubai'deki dünyanın en derin havuzunda antrenmanlara başladı

Google Haberlere Abone ol
Şahika Ercümen, Dubai'de antrenmanlara başladı

Cumhuriyet'in 100. yılında hedefini 100 metreden derine dalmak olarak belirleyen dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, antrenmanlara 60 metre derinliğindeki "Deep Dive Dubai" havuzunda başladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bulunan, 60 metre derinliğinde ve altı olimpik yüzme havuzuna eşdeğer 14 milyon litre su taşıyan "Deep Dive Dubai" havuzunda çalışan Şahika, yaptığı açıklamada, 2023 senesi için halen ana sponsor arayışında olduğunu belirtti.

Sponsor bulmayı beklerken antrenmanları kaçırmak istemediğini ifade eden Şahika, "Kısa süreliğine ve kısıtlı imkanlarla da olsa dünyanın en derin havuzunda antrenmanlara başladım. Amacım ülkemizin adını 100. yılımızda altın harflerle ve altın madalyayla tarihe yazdırabilmek. Bunun için gece gündüz çalışacağım. Umarım gerekli desteği de buluruz ve hedeflediğimiz yarışmalara katılıp, antrenmanlarımızı yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Şahika Ercümen, Dubai'de dünyanın en derin havuzunda dalış yaptığına işaret ederek, "Uzun süredir bu havuza davet ediliyordum fakat yarışmalarım sebebiyle gidemiyordum. Buradaki ilk antrenman dalışında havuzun en derin noktası olan 60 metreye indik. Güzel bir antrenman kampıyla, sezona kuvvetli bir giriş yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Dalışlarda Şahika Ercümen'e, Ukrayna Milli Takımı sporcusu ve Deep Dive Dubai takım lideri Natalia Zharkova eşlik etti.

Zharkova ise "Şahika'yı açıldığımız ilk günden beri burada görmek istiyorduk ve kendisi dünyada ilk davet ettiğimiz dalgıçlar arasında. Sonunda onu Dubai'ye getirebildik ve şimdiye kadar yaptığımız en keyifli dalışlardan birisini gerçekleştirdik. Hedefimiz, dünyanın en derin havuzunu dalgıçların ikinci evi haline getirebilmek." şeklinde görüş belirtti.

 

Yorumlar