Sağlıklı bir yaşam için pratik çözümler

Kilo vermek, vitamin eksiliğini gidermek, ağrılardan kurtulmak için pratik çözümler arıyorsanız doğru adrestesiniz. İşte, sağlıklı bir yaşam için pratik çözümler...

Sağlıklı bir yaşam için pratik çözümler - Sayfa 1

Sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için sağlıklı yaşamalı ve sağlıklı beslenmeliyiz. Bunun için pratik çözümler vardır. Bu pratik çözümleri hayatınıza uygulayarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam için pratik çözümler - Sayfa 2

GÖZLERİNİZDE YANMA OLUYORSA

Yorgunluktan meye ana gelen göz batmalarında göz yanmasında loş bir köşeye çekilin, gözlerinizi sıkıp açıp yeniden kapatarak birkaç dakika bu hareketi tekrarlayın, gözlerinizdeki batma ve yanma hissinin yok olduğunu göreceksiniz.

Sağlıklı bir yaşam için pratik çözümler - Sayfa 3

KİLO ALMAK İSTEMEYENLER

Kilo almak istemeyenler önce çikolatadan uzak durmalıdırlar. Çünkü 100 gram çikolatada 563 kalori vardır. Oysa aynı miktar yoğurttaki kalori miktarı 55′dir.

Sağlıklı bir yaşam için pratik çözümler - Sayfa 4

DEMİR VE “C” VİTAMİNİ

Bir yumurtayı tek başına yerseniz size sağladığı demirin sadece 0.03 miligramını özümsersiniz. Oysa yumurtayla birlikte bir bardak 200-250 gr greyfurt suyu içerseniz bu miktar 0.08 miligrama çıkar. Zira bir bardak greyfurt suyunda 80 miligram C vitamini vardır.

Bu yediğiniz yumurtadaki demirin özümsenme oranını üç katına çıkarır. İşte bu yüzden yumurtayla birlikte C vitamini almaya özen gösterin. Ancak bir noktayı daha hatırlatalım. En fazla C vitamini maydanozdadır. Yaklaşık bir bardak dolusu maydanoz yaprağında 10 portakala bedel C vitamini olduğunu ve büyük sporcuların bol bol maydanoz yediğini sakın unutmayın.