Sağlık kurumlarına maskesiz giriş yasak

Koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık kurumlarına maske kullanmadan giriş yapılması yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık kurumlarına maskesiz giriş yasak

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sağlık kuruluşlarına girişlerin maskesiz yapılamayacağını açıkladı.

Tüm dünyada etkisini gösteren ve ülkemizde de 574 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler gün geçtikçe arttırılıyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı, 81 ilin valiliğine gönderdiği yazıyla, sağlık kuruluşlarına girişlerde maske takmayı zorunlu hale getirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 81 ilin valiliklerine hasta ziyaretleri hakkında gönderilen yazıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi süresince hasta ziyaretleriyle ilgili yapılan düzenlemelere ilave tedbirler getirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Tüm sağlık kuruluşlarına girişlerde vatandaşlarımızın tıbbi maske (cerrahi maske) takmaları zorunlu olup, sağlık kuruluşu içerisinde maskesiz dolaşıma izin verilmemesi, tedbirlerin kamu, üniversite ve özel sektöre ait tüm sağlık kuruluşlarında uygulanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi sağlanacak.

Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararıyla birlikte Türkiye genelinde market ve pazar alanları gibi kalabalık yerlerin tamamında maske kullanılması zorunlu hale getirilmişti. Aynı kararlar arasında 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkışları da yasaklanmıştı.

 

Yorumlar