Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Türk Lirası'na destek

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Bu ekonomik olarak bir kurtuluş, istikbal savaşı olarak değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Önderliğini Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu mücadelede, kendisinin talimatları doğrultusunda vatandaş olarak, fert fert, kurum kurum ne yapabileceksek yapmamız gerekiyor" - "(Amerikan sigaralarına yönelik boykot çağrısı) Bu hem ceplerinde parayı bırakacak hem de bir başka ülkenin bize karşı ekonomik silah olarak kendi paramızın kullanılmasının önüne geçecek bir boykottur. Hem sağlığımızı hem paramızı cebimizde bırakacak bir boykottur"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Türk Lirası'na destek

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile yapılan bir protokol kapsamında üniversiteye eğitim masrafı olarak ödenen 61 bin ABD Doları'nı Türk Lirası'na çevirdi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, DSÖ ile Türkiye'de bulunan bakıma muhtaç Suriyelilere sağlık bilgisi bulunan hemşehrilerinin hizmet vermesi amacıyla 7 ilde "Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Hizmet Sunumu Projesi"ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, DSÖ ile çok önemli bir konuda ortaklık yaptıklarını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizde milyonlarca Suriyeli vatandaş var. Bunların bir kısmı evde bakıma muhtaç, yaşlı ya da engelli. Bu kişilerin bakımı için bilgi birikimine ihtiyaç duyulduğu da bir gerçek. Bu nedenle DSÖ'nün belirlediği İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Hatay, Antalya, Gaziantep'te evde bakım, yaşlı ve engelli bakımını yapabilecek, sağlık bilgi ve altyapısı olan 50'şer kişi tespit edildi. Bu 50'şer kişiye yerinde bilgi sahibi olacakları şekilde üniversite olarak eğitim verdik. Bu kişileri DSÖ, yine o illerde Suriyeli evde bakım hastalarına, engelli ve yaşlılara hizmet vermek üzere ücretli olarak çalıştıracak. Böyle bir anlaşma çerçevesinde yaptığımız faaliyetin sonucunda DSÖ, eğitim masrafı olarak üniversitemize dolar cinsinden belli bir miktar para ödedi. 61 bin dolar civarında. Biz de bu parayı bir tavır olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri doğrultusunda hemen Türk Lirası'na çevirdik."

- Amerikan sigaralarını boykot çağrısı

Toplum olarak topyekün bir mücadele içerisinde bulunulduğunu dile getiren Erdöl, "Bu ekonomik olarak bir kurtuluş, istikbal savaşı olarak değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Önderliğini Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu mücadelede, kendisinin talimatları doğrultusunda vatandaş olarak, fert fert, kurum kurum ne yapabileceksek yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Erdöl, bu bakımdan bir diğer çağrılarının da Amerikan sigara ve tütün ürünlerini boykot etmek olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Biz tütünle mücadele konusunda hiçbir zaman, hiçbir kimsenin tütün ürünü kullanmasını istemiyoruz ama özellikle gündem olması hasebiyle vatandaşlarımıza, Amerikan sigaralarını, tütün ürünlerini boykot etme çağrısında bulunduk. Bu hem parayı ceplerinde bırakacak hem de bir başka ülkenin bize karşı ekonomik silah olarak kendi paramızın kullanılmasının önüne geçecek bir boykottur. Hem sağlığımızı hem paramızı cebimizde bırakacak bir boykottur."

Yaptığı boykot çağrısının Amerikan basınında da yer bulduğunun hatırlatılması üzerine Erdöl, "Ben doğrusu bu kadar yankı bulacağını beklemiyordum ama demek ki söylemek istediğimizi tam anlamışlar. Umarım ki liderleri de anlar." ifadelerin kullandı.

Prof. Dr. Erdöl, dolar baskısı karşısında toplum tarafından verilen tepkiyi de çok olumlu bulduğunu belirterek, vatandaşların dolarlarını Türk Lirası'na çevirmesinin çok önemli bir tepki ve bütünlük göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar