Sağlık Bakanlığından Deprem Bölgesine Kapsamlı Sağlık Hizmeti

6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremi sonrası Sağlık Bakanlığı, bölgeye yönelik sağlık hizmetlerini artırarak, 2 milyon 741 bin 618 muayene gerçekleştirdi, acil durum müdahaleleri sağladı ve bebek ile çocuk sağlığına odaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde 2,7 milyon muayene

Deprem sonrası, Sağlık Bakanlığı harekete geçerek, UMKE ve ambulans birimleriyle acil müdahale üniteleri kurdu. İlk günden itibaren bin 810 ambulans, 245 UMKE aracı ve 16 hava ambulansıyla hizmet verilirken, 15 bin 883 UMKE ve acil sağlık personeli bölgede görev yaptı.

Kapsamlı Sağlık Personeli Seferberliği

Bölgedeki sağlık tesislerinde 113 bin 759 personel aktif olarak çalıştı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 138 bin 190 sağlık personeli, deprem bölgesinde görevlendirildi. Bu personel arasında UMKE, acil sağlık hizmetleri personeli, hekimler ve destek personeli bulunuyor.

Bebek ve Çocuk Sağlığı Önceliği

Deprem bölgesinde bebek ve çocuk sağlığına özel önem verildi. Bu kapsamda, 170 bin 480 yeni doğanın sağlık izlemi gerçekleştirildi ve 2 milyon 309 bin 971 çocuğun sağlık taramaları tamamlandı. Ayrıca, SMA taramaları da yapılarak bebek ve çocukların sağlığına dikkat çekildi.

Aşılama ve Salgın Önleme Çalışmaları

Deprem sonrası salgın önleme çalışmaları kapsamında aşılama faaliyetleri yoğunlaştı. Tetanos, KKK, kuduz, hepatit-B gibi aşılar uygulandı ve Genişletilmiş Bağışıklama Programı dahilinde çocuklara yönelik aşılar yapıldı.

İçme Suyu Güvenliği ve Çevre Sağlığı

Çevre sağlığı ekipleri, içme suyunun güvenliğini sağlamak amacıyla 211 bin 374 su numunesini inceledi. Ekipler, şebeke sistemlerinin kontrolü, klor ölçümü ve su hijyenine yönelik çalışmalar yürüttü.

Yorumlar