Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı: 'Bu belirtileri taşıyorsanız...'

Sağlık Bakanlığı son zamanlarda artan şikayetler ve hastanelere yapılan başvurular üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlık, uyuz hastalığı konusunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı: 'Bu belirtileri taşıyorsanız...'

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak vatandaşları uyaran Sağlık Bakanlığı, iki görsel paylaşarak uyuz hastalığının belirtilerini yayınladı. 

Bakanlık tarafından paylaşılan görsellerde uyuz hastalığının belirtileri yer aldı. Bakanlık, görseldeki belirtilerin olması durumunda kişinin ve birlikte yaşadığı varsa ailesi ile hastaneye başvurması uyarısında bulundu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Uyuz belirtisi taşıyorsanız vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun. Hekimin reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmayı, korunma ve tedavi önerilerini uygulamayı ihmal etmeyin." ifadelerine yer verildi. 

UYUZ HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan görsellerde uyuz hastalığının en önemli belitilerinden birinin parmak araları, el bileklerinin iç yüzü, koltuk altları, dirsekler ve kasıklarda oluşan kaşıntı olduğu belirtildi.

UYUZ TEŞHİSİ KONULDUKTAN SONRA

Öte yandan görselde kişiye uyuz teşhisi konulduktan sonra alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirmeler yer aldı. Bakanlık tarafından yapılan uyarılarda, kişiye uyuz hastalığı teşhisi konulduktan sonra aynı evde bulunan herkesin tedavi görmesi, giysiler ve havlular en 60 derecede yıkanıp ütülenmesi, yıkanamayacak eşyaların en az 3 gün ağzı kapalı poşetler içinde bekletilmesi ve zemin ile mobilyaların iyice temizlenmesi uyarısında bulundu.

Uyuz belirtisi taşıyorsanız vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun. Hekimin reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmayı, korunma ve tedavi önerilerini uygulamayı ihmal etmeyin. pic.twitter.com/zF0t3zBtmU

— T.C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi) December 16, 2019

Yorumlar