Sağlık Bakanı Koca'dan merakla beklenen açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde önemli bir açıklama yapacağını söylemişti; saati geldiğinde kameraların karşısına geçen Koca, açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca iki müjdeyi birden verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merakla beklenen açıklaması için kameraların karşısına geçti. 

Bakan Koca'nın merakla beklenen açıklamasını şu ana kadar yapılan aşı dozu sayısıyla ilgili olduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de bugün itibariyle yapılan toplam doz sayısı 100 milyonu aştı. 

İşte Bakan Koca'nın açıklamasından satırbaşları: 

Şimdi ise heyecan verici bir sebeple karşınızdayım. Kovid-19'a karşı aşı kampanyamız 13 Ocak'ta sayın cumhurbaşkanımızın vatandaşlarına örnek olmak üzere ilk aşıyı olmasıyla başlamıştı.

100 milyonuncu doz aşı Kocaeli Gebze'de bir hastanemizde yapıldı. 100 milyonuncu doz aşıyı olan 36 yaşındaki yurttaşımıza, aşıyı uygulayan hemşire arkadaşımıza, aşıdan sorumlu doktorumuza teşekkür ediyorum. 100 milyon doz ortak ve büyük bir başarının adıdır. 100 milyon doz için milyonlarca insan karar verdik, harekete geçtik.

100 milyon doz aşıda kararıyla, emeğiyle katkısı olan herkesi kutluyorum. Yeri geldiğinde yüksek yaylalara çıkan, aşı yapmak için tarlalara giden, aylarca dağ tepe demeden görev yapan sağlık çalışanı arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 100 milyon doz kendisi aşı olmakla kalmayıp daha fazlasını yapanların da başarısıdır.

YERLİ AŞIDA SERİ ÜRETİM

Öte yandan Sağlık Bakanı Koca, yerli aşıyla ilgili de önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Koca, yerli aşının seri üretimine ekim ayında başlanacağını söyledi.

GÜNDÜZ HABERİNİ VERMİŞTİ

Bakan Koca öğle saatlerinde herkesi meraklandıran bir paylaşımda bulunmuştu. Bakan Koca, akşam saatlerinde önemli bir açıklamada bulunacağını söylemişti. 

Sağlık Bakanı Koca açıklamasında şunları söylemişti: 

Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün! 18:00’DA, rutin seyrin dışında bir konuşmayla huzurlarınızda olacağım. Gündeminizdeki konular, başlıklarımız arasında. 18:00’da buluşmak üzere.

Sağlık Bakanı Koca ne açıklayacak, açıklayacağı konu nedir?
Sağlık Bakanı Koca ne açıklayacak, açıklayacağı konu nedir?

 

ATAMA HABERİ Mİ?

Sağlık Bakanı Koca'nın yapacağı açıklamayı merakla bekleyenler bazı tahminlerde bulunuyor. Bu tahminlerden biri de sağlık personeli alınacağına yönelik bir açıklama olacağı yönünde. 


 

Yorumlar