Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de koronavirüs salgını olup olmadığına dair soruların cevaplarını vermek için kameraların karşısına geçti.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs salgını olup olmadığına dair soruların cevaplarını vermek için kameraların karşısına geçti.

Bakan Koca, Türkiye'nin önlem almakta erken davrandığını belirterek bunun avantajını yaşadıklarını söyledi. Önlem alınmasında geç kalmaları halinde Türkiye'nin de İtalya gibi olacağını belirten Bakan Koca, Avrupa'da birçok ülkede önlem konsunda geç kalındığını ifade etti.

Türkiye'de inceleme altına alınan 2 binin üzerinde numune olduğunu açıklayan Koca, hiçbirinden pozitif sonuç çıkmadığını söyledi.

Türkiye'nin koronavirüs konusunda başka ülkelerden alabileceği bir yardım olmadığını belirten Koca, "Türkiye olarak yardım edebilecek konumda olan ülkelerden biri biziz." diye konuştu.

Vatandaşların endişeye kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığının altını çizen Koca, şunları kaydetti: "Devlet organizasyonlarımızın tamamı, bakanlığımız, yapılması gerekenlerin hepsini diğer hiçbir ülkenin yapmadığı kadar yapıyor. Ülkemizde vaka görülmesi mümkündür, ama yayılmasını önlemek bizim elimizde."

Yorumlar