Sağlık Bakanı Demircan:

- "(Zeytin Dalı Harekatı) Bugün yaptığımız ülkemizin bağımsızlık ve egemenliğini bu saldırından kurtarma operasyonudur. Uluslararası antlaşmalardan doğan hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye bu tehdidi bertaraf edecek güçtedir ve ediyor" - "Sadece 81 milyon vatandaşımıza değil dışarıya da sağlık hizmeti satabilecek bir duruma geldik. Meclisten sağlık turizmiyle ilgili yasayı geçireceğiz. Dünyada 30 milyon sağlık hizmeti için ülkesinin dışına çıkıyor ve tedavi için 500 milyar dolar harcıyor. 17 bin dolar kişi başına sağlığa para harcıyor. Türkiye bu kaynağı harekete geçirecek"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Demircan:

ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bugün yaptığımız ülkemizin bağımsızlık ve egemenliğini bu saldırından kurtarma operasyonudur. Uluslararası antlaşmalardan doğan hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye bu tehdidi bertaraf edecek güçtedir ve ediyor." dedi.

Demircan, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Kongresi'nde, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafyanın büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi.

Bu coğrafyanın değerli olduğu için ele geçirilmek istendiğini belirten Demircan, "Oturduğumuz arsa kıymetli bir arsa. Bunun için birlik ve beraberliğimiz geliştirip kenetlenmek zorundayız. Bu pahalı arsadan başka gidecek yerimiz yok." diye konuştu.

Türklerin Anadolu'yu yurt yaptığından beri saldırıların devam ettiğini belirten Demircan, Osmanlı'nın 600 yıl bu coğrafyayı sırtlanların saldırısına rağmen koruyan bir aslan olduğunu ama ömrünün vefa etmeyerek öldüğünü dile getirdi.

Osmanlı ölürken yavrusu Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğunu ifade eden Demircan, şöyle devam etti:

"Onlar iyi biliyor, aslanın yavrusu büyünce aslan olur. Onun için sürekli saldırıyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti kendisine yakışanı, atasına yakışanı her zaman yapmış ve yapacaktır. Milletimizi içeriden yıkmayı denediler 15 Temmuz da olmadı, 40 yıl terör belasıyla boğuşturdular olmadı, bu sefer terör kuşağıyla Türkiye'yi kuşatmak istediler. Bugün yaptığımız ülkemizin bağımsızlık ve egemenliğini bu saldırından kurtarma operasyonudur. Uluslararası antlaşmalardan doğan hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye bu tehdidi bertaraf edecek güçtedir ve ediyor."

Demircan, Türkiye'nin artık eskiden olduğu gibi 'Çekil kenara, şurada dur' diye talimatla hareket eden bir ülke olmadığını, 15 yıl içinde pek çok başarıya imza attığını kaydetti.

- Sağlık turizmi

Son 15 yılda sağlıkta dönüşümün başarıldığını, ikinci dönüşüm dönemine girildiğine dikkati çeken Demircan, "Sağlıkta kaliteyi artırıyoruz ve altyapımızı yeniliyoruz. Sadece 81 milyon vatandaşımıza değil dışarıya da sağlık hizmeti satabilecek bir duruma geldik. Meclisten sağlık turizmiyle ilgili yasayı geçireceğiz. Dünyada 30 milyon sağlık hizmeti için ülkesinin dışına çıkıyor, tedavi için 500 milyar dolar harcıyor. 17 bin dolar kişi başına sağlığa para harcıyor. Türkiye bu kaynağı harekete geçirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Demircan, Türkiye'de 2024'den sonra pratisyen hekim açığı kalmayacağını, uzman hekim açığının da 2030 kalmadan kapatılacağını bildirdi.

Antalya'daki sağlık hizmetlerinin kalitesine de değinen Demircan, kente üç yeni hastane daha yapılmasının programa alındığını, söyledi.

Şehir hastanesinin ön ihalesinin yapıldığını hatırlatan Demircan, bu hastanenin hızla hayata geçirileceğini ifade etti.

Yorumlar