Safranbolu'daki her öğretmen ve öğrenci için fidan

- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor Projesi" kapsamında her öğretmen ve öğrenci için bir fidan dikildi

Google Haberlere Abone ol
Safranbolu'daki her öğretmen ve öğrenci için fidan

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor Projesi" kapsamında ilçedeki her öğrenci ve öğretmen için fidan dikildi.

Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hayata geçirilen proje çerçevesinde Karabük-Bartın Karayolu Beştepeler mevkisinde düzenlenen törende, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Çocukların birer fidan olduğunu ifade eden Çeber, "Siz ne kadar güzel büyürseniz, yetişirseniz ülkemiz o kadar güzel bir geleceğe sahip olur. O kadar güzel ellere ülkemizi teslim etmiş oluruz. Ağaçlar da böyle. Onları da ne kadar güzel büyütürsek, vatanımıza o kadar güzel hizmet etmiş oluruz." diye konuştu.

Baharın geldiğini, herkesin doğaya ve ormana gittiğini aktaran Çeber, şöyle devam etti:

"Biz yeşiliyle ormanıyla övünen bir vilayetiz. Bütün büyüklerinizi uyarın, herkes doğada çok dikkatli olsun. Fidan dikmek güzel, onları yetiştirmek güzel ama bizim ilk görevimiz var olan ağaçlarımızı, ormanlarımızı, yeşilimizi korumak. Ormanlarda gezdiğimiz zaman şişe, atık gördüğümde çok üzülüyorum. Bunları atan da hep bizim büyüklerimiz. Sizin yaptığınıza inanmıyorum. Doğayı, ormanı, yeşili hep beraber koruyalım. Yoksa ormanlara girişi yasaklamak gibi kararlar almak zorunda kalırız. Buna mecbur olmayalım. Hepimiz doğada olalım, yeşillikle iç içe olalım."

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer de ilçedeki her öğrenci için 10 bin 170 fidan dikme kararı aldıklarını, daha sonra öğretmenleri de ekleyerek bu sayıyı 11 bine yükselttiklerini belirtti.

Bundan sonra da okula başlayan her öğrenci için ağaç dikmeye devam edeceklerini vurgulayan Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Bizim inancımız gereği, doğaya, çevreye saygı duymakla kendimizi mükellef sayıyoruz. İçinde yetiştiğimiz millet de bu kültüre haiz bir millet. Atalarımız bulundukları her alanı yeşillendirmeye çaba göstermiştir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk Orman Çiftliğini kurarak ağaçlandırma ve fidan dikmeye ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Son 15 yılda milyarlarca fidanı toprakla buluşturduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2018-2023 Fidanlar Toprakla Buluşuyor Projesi'nin bir ayağını da biz burada uygulamaktan onur ve gurur duyuyoruz."

Konuşmaların ardından Çeber, Ürkmezer ve diğer protokol üyeleriyle 500 öğrenci fidanları toprakla buluşturdu.

Her öğretmen ve öğrenci için dikilen 11 bin fidan gün boyu sürecek etkinlikle belirlenen alana dikilecek.


Yorumlar