Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlısı yakalandı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu kim öldürdü, katili yakalandı mı, katili kim? Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlısı olduğu belirlenen kişi ile yanındaki kişiler yakalandı. Yakalanan kişilerin Kadir Yasak, Ali Yasak ve Seccad Yeşil olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun katil zanlısı yakalandı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu kim öldürdü, katili yakalandı mı, katili kim? Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili silahlı saldırı gerçekleştirdiği tespit edilen Kadir Yasak ve Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi daha yakalandı. Gözaltına sayısı 11'e yükselirken operasyon anı polis kamerasına yansıdı. Ece Erken’in ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden de açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ambulans 7 dakika 43 saniyede olay yerine, olay yerinden sağlık kuruluşuna 4 dakika 23 saniyede ulaştırılmıştır" denildi. Peki, Şafak Mahmutyazıcıoğlu kim öldürdü, katili yakalandı mı, katili kim?

Olay geçtiğimiz gün Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi'nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Bir balık restoranında bulunan Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler silahlı saldırı düzenledi.

Saldırı sonrası kanlar içine kalan ünlü avukat, ağır yaralanırken, yanında bulunan şoförü ise yaralandı. Olay sonrası saldırıyı düzenleyenler kaçtı. Sağlık ekipleri ağır yaralanan Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile şoförüne ilk müdahaleyi yaparak, yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

GÖZALTI SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili gözaltı sayısı 11'e yükseldi. Yakalananlar arasında iki gündür her yerde aranan ve cinayet silahını kullanan katil zanlısı Kadir Yasak'ın da bulunduğu bildirildi. Öte yandan cinayet mahallinde ağabeyi Ali Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman’ında yer aldığı öğrenildi.

Saldırıda Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldüren kişinin Kadir Yasak, şoförünü yaralayan kişinin ise Ali Yasak olduğu netleşti. Gece yarısı gözaltına alınan şüpheli şahıslar sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi; 27.01.2022 günü saat 00.37 sıralarında İlimiz Bakırköy İlçesi Yeşilköy Mahallesi Balıkçılar Çarşısı Çamözü Sokak No:1 sayılı adreste bulunan Cunda Balık Restaurant isimli iş yerinde meydana gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu’ nun Ateşli Silahla Kasten Öldürülmesi, Murat Bilmez isimli şahsın Ateşli Silahla Kasten Yaralanması olayı ile ilgili olarak;

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce olaya karışan şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, şüpheli 11 şahıs tespit edilmiş, Kasten Öldürme Eylemini gerçekleştiren Kadir Yasak ve Ali Yasak’ın da bulunduğu 11 şahıs 19 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalanmış, yapılan ikamet aramalarında bir adet ruhsatsız silah ele geçirilmiş, tahkikat Şube Müdürlüğümüzce devam etmektedir.

Seccad Yeşil'in de olaydan önce Mahmutyazıcıoğlu’nu telefonla arayıp hakaret ve tehdit ettiği ve olay sırasında restoranın kapısında bekleyen şahıslardan birisi olduğu belirlendi.

9 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Bakırköy'de silahla öldürülmesine ilişkin 9 kişi daha gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Mahmutyazıcıoğlu'nun 27 Ocak'ta Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'nda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin çalışması devam ediyor.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanması için 19 adrese baskın düzenleyen ekipler, cinayeti işlediği öne sürülen Kadir Y. ile Ali Y'nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi daha gözaltına aldı.

Sağlık kontrolü için hastaneye gönderilen şüpheliler, daha sonra emniyete götürülecek.

Soruşturma kapsamında olay günü gözaltına alınan U.C.B. ve G.K'nin de emniyetteki işlemleri sürüyor.

Polis ekiplerinin, cinayete ilişkin çalışması devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Aralarında alacak meselesi bulunan iki grup 27 Ocak gecesi Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki restoranda görüşmek üzere bir araya gelmiş, çıkan tartışmada silahla ateş açılmıştı.

Olay sırasında gruplar arasında aracılık yaptığı öğrenilen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile şoförü Murat B. vurulmuştu. Mahmutyazıcıoğlu, kurşunun atardamarına isabet etmesi sonucu olay yerinde kan kaybından hayatını kaybetmişti.


 

Yorumlar