Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde karar verildi

Mahkeme, Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davada Kadir Yasak'a müebbet hapis ve 15 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde karar verildi

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili olarak 20 sanıklı davada karar açıklandı. Mahkeme, Kadir Yasak'a Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na ateş ederek öldürmekten dolayı müebbet hapis ve 15 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

OLAYIN GERÇEKLEŞMESİ

27 Ocak 2022 tarihinde Yeşilköy'de bir restoranda yaşanan silahlı saldırı sonucu Şafak Mahmutyazıcıoğlu hayatını kaybetmiş, şoförü Murat Bilmez ise yaralanmıştı. Cinayetin ardından hazırlanan iddianamede, Bakırköy'de yaşanan bir olaya ilişkin detaylar paylaşıldı. 9 Aralık 2021 tarihinde bir restoranda yaşanan olayda, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun müşteki Suphi Malgaz'a destek olması sonucu sanıklar Kadir Yasak ve Seccad Yeşil'in Malgaz'dan istedikleri parayı alamadıkları belirtildi.

İDDİANAMENİN DETAYLARI

İddianamede, Kadir Yasak ve Seccad Yeşil'in Mahmutyazıcıoğlu'na karşı husumet beslemeye başladıkları, sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk'ün Ali Yasak ve Kadir Yasak'ı yağma olayında kullanmayı düşündükleri ifade edildi. Suphi Malgaz'ın yaşadığı tehdit ve baskı sebebiyle Mahmutyazıcıoğlu'na yardım istediği, sonrasında ise sanıkların tehdit ve baskı yoluyla Mahmutyazıcıoğlu'ndan para tahsil etmeye çalıştıkları, başarısız olunca da cinayeti işledikleri kaydedildi.

CİNAYET GÜNÜNÜN OLAYLARI

27 Ocak'ta restorana gelen Kadir Yasak ve Serkan Dakman'ın Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istedikleri, Ali Yasak ve Seccad Yeşil'in de olay yerine geldiği belirtildi. İddianamede, Kadir Yasak'ın Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve şoförü Murat Bilmez'e ateş açtığı, Ali Yasak'ın Mahmutyazıcıoğlu'nu dışarı çıkarırken Kadir Yasak'ın tekrar ateş açtığı ifade edildi. Sanıkların olay yerinden kaçtıkları, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman'ın sağlık ekiplerinin müdahalesini izledikten sonra ayrıldıkları bildirildi.

 

Yorumlar