SADAT, Sedat Peker hakkında dava açacak

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker'in iftiralarına maruz kalan SADAT, yaptığı açıklamada iddiaların sahibi hakkında hukuki süreç başlatacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
SADAT, Sedat Peker hakkında dava açacak

Organize suç örgütü mensubu firari Sedat Peker, günlerdir Türkiye'yi meşgul eden iddialarına ve ithamlarına bir yenisini ekledi. Peker, İslam ülkelerinin ordularına resmi danışmanlık hizmetleri veren SADAT'ı terör örgütlerine silah göndermekle itham etti.

Peker, 30 Mayıs Pazar günü yayınladığı bir videoda, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine, TIR'larla gönderdiği askeri teçhizat ve silahlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çoğunluğu 28 Şubat mağduru askerlerden oluşan emekli askerlerin İslam ülkelerinin ordularına danışmanlık hizmeti vermek için kurduğu SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) da Peker'in ithamlarından ve iftiralarından payını aldı. Silahların, El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra’ya gittiğini ileri süren Peker, “Benim üzerimden gidiyor ama ben yollamadım. SADAT’çılar yolladı” dedi.

SADAT iddialara ilişkin olarak, "SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye’de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır.Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok" açıklamasında bulundu.

SADAT’ın açıklaması şöyle:

"Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; 'Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme' maskesi altında 'silah kaçaklığı' yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek ‘çamur at, tutmasa bile izi kalır’ mantığıyla hareket ettiği görülmektedir.

İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.

İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur."

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Öte yandan SADAT'ın kurucuları arasında yer alan Emekli Albay Ersan Ergür, Peker'in "çamur at izi kalsın" amaçlı iddialarıyla ilgili olarak yargı sürecini başlatacaklarını söyledi. 

Ergür konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 

SADAT T.C. Kanunlarına uygun olarak kurulmuş ve sadece İslam Ülkelerinin Resmi Silahlı Kuvvetlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ticari bir kuruluştur. SADAT A.Ş. ABD, İngiltere ve Fransa gibi devletlerin kullandıkları Özel Askeri Şirketleri gibi gayri meşru bir faaliyette bulunmamaktadır.

SADAT son yüzyıldır İslam Coğrafyasında batılı emperyalistlerce sözüm ona eğitiliyor perdesi altında birbirlerine düşmanca tavır beslemelerine fırsat veren gayri meşru oluşumların bu ülkelerde faaliyet göstermelerine karşın meşru dairede ve İslam Ülkelerinin milli ve ahlaki değerlerini baz alarak İslam Ahlakına dayalı bir eğitim sisteminin oturtulması için çalışmaktadır.
Bu nedenle geçmişte İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Ümit Özda'ında buna benzer iftiraları olmuştu. O gün hedeflenen ne ise bugün Sedat Peker'in açıklamaları ile hedeflenende odur. SADAT A.Ş.'nin bir suç örgütü lideri ile işbirliği halinde olması mümkün değildir. Ve SADAT A.Ş. Sedat Peker denen örgüt liderinden böyle bir talepte bulunmamıştır. Bu tamamen kendisinin silah kaçakçılığı yaptığına dair bir itiraf niteliğindedir. Ve kendisinin er yada geç Türkiye'de yargılanacağı aşikardır. Bu maksatla böylesi bir durumla karşı karşıya kaldığında üzerine atılı bulunan suçlardan kurtulmak adına SADAT A.Ş.'nin kendisinden Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ları arasına katılarak El Nusra gibi bir terör örgütüne silah ve mühimmat göndermek talebi tamamen yalandır ve iftiradır.

Kendisi hakkında zaten bir yargı süreci işletilmekte olup bizler tarafından da bu müfteri hakkında Türk Halkını ve Türk Devletini uluslararası hukuk nezdinde suçlu konuma düşürecek bu açıklamalarından ötürü hukuksal sürecin başlatılacağını bilmenizi isterim. Unutmayınız ki iddia sahibi iddiasını ispat ile mükelleftir. Çamur at tutmas ise izi kalır misali yapılan bu iftiralara Yüce Türk Milletimizin itibar etmeyeceği aşikardır. Bu maksatla size Milat Gazetesinde kaleme aldığım makalemi gönderiyorum.

 

Yorumlar