Saç dökülmesinde yeni tedavi yöntemi: Saç simülasyonu

Saç dökülmesi ve kellik tedavisine yeni bir alternatif yöntem geliştirildi; saç simülasyonu. Kellik sorunu olanların merak ettiği bu yeni yöntem saç simülasyonu nedir, nasıl uygulanır ve fiyatları nelerdir? İşte saç simülasyonu ile ilgili detaylar ve 2020 saç simülasyonu fiyatları

Google Haberlere Abone ol
Kelliğe yeni çözüm: Saç simülasyonu

Saç simülasyonu, saç dökülmesi ve kellik sorununa çözüm amacı ile geliştirilmiş bir tedavi yöntemidir. Saç simülasyonu; saç pigmentasyonu, saç dövmesi ya da mikropigmentasyon adı ile de bilinir. Saç simülasyonu bu iş için özel tasarlanmış bir alet ile saç diplerine ve derisine verilen renklendirici bir madde ile uygulanmaktadır.

Saç simülasyonu, ameliyat ortamında gerçekleştirilen cerrahi bir uygulama değildir. 

Belirli derinlik ve aralıklarda saç derisine atış yapmak sureti ile uygulanan yöntem kalıcı makyaj misali saç derisine renk vererek kellik görünümünün ortadan kalkmasını amaçlar. 

Saç simülasyonu kalıcı bir çözüm müdür, kalıcılığı ne kadar sürer?

Saç simülasyonu kalıcı bir yöntem değildir. Kişinin bünyesine ve saç tipine göre 3 ile 4 sene arasında kalıcı olmaktadır. 3 ya da 4 sene sonunda, saç derisine atış yapılarak renklendiren boyalar tamamen vücuttan atılmaktadır.

Saç simülasyonu nasıl uygulanır?

Saç simülasyonu iki şekilde uygulanır. 

  1. Saçın tamamen tıraş edilmesi yöntemi
  2. Uzun saçta seeyrek kısımlara gölge verilmesi işlemi

Birinci yöntemde saç tamamen kazınarak, saç kökleri taklit edilir. 

İkinci yöntemde ise tamamen yok olmamış ancak seyrelmiş bölgeler gölgelendirme ile kapatılır.

Saç simülasyonu ne kadar? 2020 Saç simülasyonu fiyatları nedir?

Saç simülasyonu fiyatları yapılan merkezden merkeze farklılık göstermektedir. Kişinin saç yapısına göre belirlenen fiyatlar uzman ekip tarafından kararlaştırılır.