Saç ekiminin riskleri, tehlikeleri var mıdır?

Saç ekiminin riskleri, tehlikeleri var mıdır?

Google Haberlere Abone ol
Saç ekiminin riskleri, tehlikeleri var mıdır?

Saç ekiminin riskleri, tehlikeleri var mıdır?

Türkiye, sağlık turizminde dünyanın sayılı ülkeleri arasına girerken bu sektörden 1,5 milyar dolar gelir elde ediyor. Bu gelirin birçoğu ise saç ekim operasyonlarından geliyor. Ancak bazı merkezlerin yasal izni olmadan hizmet vermesi, insan sağlığını doğrudan tehlikeye atıyor. Bu kapsamda yasal izni olmayan merkezlerde işlem yapılmasının sağlık turizmine de zarar verdiğinin altını çizen Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural, ‘’Türkiye saç ekiminde başarılı tedavi uygulamaları ile dünya genelinde en çok tercih edilen ülkeler arasında yerini alıyor. Ancak yasal izni olmadan merdiven altı diye tabir ettiğimiz işletmelerin artması, sağlık turizmini olumsuz etkilerken, insan sağlığını da tehlikeye sokuyor’’ dedi.

Türkiye, sağlık turizminde başarısı ve kalitesiyle dünya çapında tercih edilen ülkeler arasında yerini alıyor. Saç ekim turizmi ile Ortadoğu ve Avrupa’ dan gelen hastalar ile çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ancak son dönemlerde saç ekim merkezlerinde yaşanan güven problemi, insan sağlığını da tehlike altına alıyor. En ufak bir işlemin bile uzman kişiler tarafından uygulanması gerektiğini belirten Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural,

‘’Saç ekimi hijyenik koşullarda uzman kişiler tarafından dikkatle uygulanması gereken bir operasyondur. Uygulamanın yapılacağı merkezin, işlem öncesinde ve işlem sırasında kullanılacak teknolojik cihazlara sahip olması gerekir. Saç ekimi öncesi hastanın saçının durumu dikkatle incelenmeli, saç ekim işlemi için uygun olup olmadığı belirlenmelidir. Bakanlık onayı olmayan hiçbir yerde saç ekimi yaptırılmamalıdır’’ diye belirtti.

‘’SAÇ EKTİRİRKEN, SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN’’

Saç ekim operasyonları, günümüzde daha çok erkekler tarafından tercih ediliyor. Genetik yapı, hormonal problemler, çevresel faktörler, stres ve ilaç kullanımı gibi birçok etkenden dolayı kişilerde saç dökülmeleri yaşanabiliyor. Bu duruma en kalıcı çözüm ise uzmanlar tarafından uygulanan saç ekim işlemleri. Ancak saç ekimi yaptırmadan önce çeşitli tahlil ve saç analizlerinin yapılması gerekiyor. Bu kapsamda saç ekiminin uygun koşullarda yapılmadığında birçok komplikasyon oluşabileceğinin altını çizen Berkant Dural ‘’Saç ekimi için araştırma yaparken kişilerin, işlemin yapılacağı merkezi, operasyon detaylarını, kim tarafından yapılacağını, işlem sonrası ilaçları ve kullanılacak yöntem hakkında detaylı bilgi alması gerekir. Bu konuda iyi eğitim almış deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi en iyi sonuçların alınması için çok önemlidir. Aksi takdirde yanlış bir uygulama geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Ayrıca ruhsatlı olmayan ürünlerin kullanılması da sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu yüzden işlemin uygulanacağı kliniğin iyi seçilmesi gerekiyor’’ dedi.

 


 

Yorumlar