Sabri Ülker Vakfı’ndan çalışanlara yönelik sürdürülebilir beslenme eğitimi

Sabri Ülker Vakfı Sağlıklı Yaşam Merkezi 10 çalışandan 4’ünü ideal kilosuna ulaştırdı 

Google Haberlere Abone ol
Sabri Ülker Vakfı’ndan büyük başarı

Sağlıklı yaşam ve beslenme konularındaki bilimsel bilgilerin topluma ulaşması için ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde pek çok proje yürüten Sabri Ülker Vakfı, 2017 yılında hayata geçirdiği Sağlıklı Yaşam Merkezi’yle de çalışanlara beslenme danışmanlığı hizmeti veriyor. Hem Vakıf hem Yıldız Holding çalışanlarının bu hizmetten yararlandığını anlatan Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, “Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme konusunda çalışanların sürdürülebilir alışkanlıklar kazanması için kişiye özel diyetlerle yaşam boyu sağlıklarını destekliyoruz. Merkezde üç yılda yaklaşık 1500 çalışana danışmanlık sunduk. Son bir yılda 300 çalışana birebir Sağlıklı Yaşam Koçluğu yaparak, her 10 çalışanın 4’ünü ideal vücut ağırlığına ulaştırdık ve toplamda 130 kg hafifledik” dedi.

Gıda, beslenme ve sağlık alanında toplumu bilgilendirme misyonuyla çalışmalarını yürüten ve özellikle COVID-19 pandemisinde bilimsel yaklaşımı kamuoyuna aktarmak için projeler geliştiren Sabri Ülker Vakfı, çalışanlarına sağlıklı yaşam desteği vermek için de yoğun çaba gösteriyor. 2017 yılında kurulan Sabri Ülker Vakfı Sağlıklı Yaşam Merkezi, hem Vakıf hem Yıldız Holding çalışanlarına kişiye özel beslenme danışmanlığı hizmeti sunuyor. Vakıf, bu merkez aracığıyla çalışanların kısa vadeli kilo kaybı yerine sürdürülebilir, yeterli ve dengeli beslenme ve aktif bir yaşam tarzını benimsemelerini hedefliyor.

En çok “Nasıl sağlıklı, hızlı ve pratik kilo veririm” sorusu geliyor

Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni hem Vakıf hem Yıldız Holding çalışanlarının sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yaşam boyu sürdürülebilir hale getirebilmek amacıyla hayata geçirdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: 

“Merkeze başvuran çalışanlarımız en çok hızlı ve pratik kilo vermenin yollarını soruyor. Çoğu kişi daha önce birçok diyet deneyip, sonrasında verdiği kiloları fazlasıyla almaktan yakınıyor ve bu nedenle de yine aynı süreci yaşamaktan korkuyor.  Biz burada ilk olarak bu sürecin sadece fazla kilolardan kurtulmak olmadığını, sağlıklı ve hayat boyu sürdürülebilir bir beslenmenin ilk adımı olduğunu anlatarak işe başlıyoruz. Sonrasında da çalışanlarımız buradaki beslenme eğitimini aldıkça, bu sürecin kişiye yönelik bir diyet uygulaması olmasının yanında sağlıklı yaşam yolculuğu olduğunu keşfederek hem ideal kilolarına ulaşıyor hem de sağlıklı beslenmeyi hayatlarına entegre etmiş oluyor.”

Çalışanlarda en sık kahvaltısız güne başlamak, ardından yoğun ve karbonhidrat ağırlıklı bir öğle yemeği, akşam da geç saatlerde yeme alışkanlığı gibi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Mutuş, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde kişiye özel beslenme programlarıyla bu sorunların üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtti. Mutuş, “Yaş, vücut ağırlığı, boy uzunluğu, yaşam şekli, kullanılan ilaçlar, kronik hastalıklar, fiziksel aktivite durumundan uyku saatlerine kadar her etkeni göz önüne alarak, başvuran her çalışana özel bir beslenme programı belirleyip, bu doğrultuda bir beslenme eğitimi uyguluyoruz” dedi. 

 Ulusal ve uluslararası ilgili kuruluşların pratikleriyle eş güdümlü hizmet sunuluyor

Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) benzeri kuruluşların pratikleri ile eşgüdümlü biçimde çalışanlara kişisel ölçekte kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti sunuluyor. Merkezde, FAO Türkiye’nin ‘Sıfır Atık Sıfır Açlık’ projesinde yer alan ‘Daha az et daha fazla tarım ürünü tüket’ yaklaşımı destekleniyor ve çalışanların haftanın bir gününü etsiz geçirmeleri,  Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği gibi haftada en az 150 dakika egzersiz yapmaları teşvik ediliyor. Merkezde bir diğer önemli konu ise çalışanlara su içmenin önemini hatırlatmak. Bu amaçla çalışanlara masalarında su şişelerinin bulunmasının sağlık için gereklilik olduğu anlatılıyor. 

Sağlıklı Yaşam Merkezi, zor da olsa iş ortamında sağlıklı beslenmenin ipuçlarını çalışanlara ulaştırarak, hızlı ve pratik beslenme önerileri sunuyor, çalışanların daha ulaşılabilir ve yaşam boyu sürdürülebilir bir beslenme alışkanlıklarını benimsemeleri için çaba gösteriyor. Merkezin bir diğer önceliği ise çalışanların belirli aralıklarda ama düzenli bazda kendilerini beslenme açısından değerlendirmelerini önerip, kilo alma eğiliminin erken farkındalığını sağlamak.

Önümüzdeki dönem online platforma taşıyabiliriz

Kurumsal beslenme danışmanlığının çalışanların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için kilit rol üstlendiğini ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden elde edilen sonuçların da bunu desteklediğini belirten Mutuş, “Burada üç yılda yaklaşık 1500 çalışana danışmanlık sunduk. Son bir yılda 300 çalışana birebir Sağlıklı Yaşam Koçluğu yaparak, her 10 çalışanın 4’ünü ideal kilosuna ulaştırdık ve toplamda 130 kg hafifledik. Bizi en çok mutlu eden şey, kilo verme sürecinin sağlıklı ve hayat boyu sürdürülebilir bir beslenmenin ilk adımları olduğunu gören çalışanlarımızın, hedef ağırlıklarına ulaştıktan sonra da sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarını sürdürmeye devam etmeleri. Önümüzdeki dönemde bu hizmetimizi online platforma da taşıyabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar