Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi davası

- Pendik Belediye Başkanı Şahin: - Millet olarak, bir bütün halinde ülkemizin devletimizin, hükümetimizin arkasındayız. Hiç bir tezgah, hiçbir oyun 15 Temmuz'da milletin gövdesini ve bedenini geçemediği gibi gene geçemeyecek."

Google Haberlere Abone ol
Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi davası

İSTANBUL (AA) - Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, "Millet olarak, bir bütün halinde ülkemizin devletimizin, hükümetimizin arkasındayız. Hiç bir tezgah, hiçbir oyun 15 Temmuz'da milletin gövdesini ve bedenini geçemediği gibi gene geçemeyecek." dedi.

Şahin ve beraberindekiler, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın yargılandığı davanın, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında yapılan binadaki salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmasını izledi.

Şahin, duruşmayı izledikten sonra basın mensuplarına açıklamalara bulundu.

Şahin, Pendik Belediyesi ve Pendik'teki direnişin gerçek kahramanlarıyla beraber davanın izleyicileri arasında yer aldıklarını söyledi.

Mahkemenin çok ciddi şekilde olayı tafsilatlı olarak değerlendirdiğine şahit olduklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki adalet içerisinde herkes hak ettiği karşılığı alacak. Bir de milletin maşeri vicdanında bunun karşılığı var. O gece bütün Pendik halkı, Sultanbeylisi ile Tuzlası ile büyük bir gayret gösterdi ve Çanakkale gibi geçilmez bir set olundu Sabiha Gökçen Havalimanı önünde. Burada çok büyük bir kahramanlıklar ortaya kondu. Onun ötesinde bu işin aktörü ve piyonu olanların davasında da millet olarak bu işin arkasında olduğumuzu göstermek için buradayız. Biliyoruz ki kamuoyunun kararlılığı, duruşu, işe sahip çıkması yargının etkili ve güçlü sonuç alması açısından ve onun ötesinde de milletin maşeri vicdanındaki reaksiyonun oluşması açısından çok önemli."

Meseleyi sadece bir yargılama olarak görmediklerine dikkati çeken Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yargının adil karar vereceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Ama onun ötesinde gerçekten tarihe geçen bu hadisenin asla unutulmaması, milletin hafızasından silinmemesi, Türkiye'nin bir daha bunları yaşamaması açısından çok önemli. Daha da önemlisi aslında bu sürecin bitmediğinin de farkındayız. Türkiye'de bu tezgahı başaramayanlar şu anda, Anadolu sınırları içinde mesafe alamayanlar okyanus ötesinde bu tezgahlarını kurmaya kalkıyorlar. Bu milletle topyekün bir şekilde bunun karşısındayız. Biliyoruz ki bu tezgah Amerika'daki yargı ile ilişkili değil. Mesaj Türkiye'ye verilmek isteniyor. Biz de burada mesajımızı veriyoruz. Millet olarak, bir bütün halinde ülkemizin devletimizin, hükümetimizin arkasındayız. Hiç bir tezgah, hiçbir oyun 15 Temmuz'da milletin gövdesini ve bedenini geçemediği gibi gene geçemeyecek. Türkiye inşallah ilelebet, kıyamete kadar payidar olacak. Bugün bunu göstermek için buradayız."




Yorumlar