Sabahat Akkiraz öldü mü? Neden öldüğü iddia edildi?

Sabahat Akkiraz'ın öldüğü yönündeki iddialar sosyal medyada bir anda viral olurken, haberin neden kaynaklandığı kısa süre içerisinde belli oldu. Peki, Sabahat Akkiraz öldü mü? Neden öldüğü iddia edildi?

Google Haberlere Abone ol
Sabahat Akkiraz öldü mü? Neden öldüğü iddia edildi

Sabahat Akkiraz öldü mü yaşıyor mu soruları bu aralar sosyal medyada gündem oldu. Akkiraz'ın ölümüne dair iddiaların kaynağı merak konusu olurken konu kısa süre içerisinde anlaşıldı. Akkiraz'ın öldüğü yönünde söylentilere neden olan haberler aslında onun depremde aldığı acı habere dayanıyor. 

SABAHAT AKKİRAZ ÖLDÜ MÜ?

Sabahat Akkiraz'ın öldüğüne dair haberler asılsız. Haberlerin ortaya çıkmasının nedeni ise Akkiraz'ın depremde aldığı acı haber oldu. Depremde ablasını kaybeden Akkiraz'la ilgili magazin medyasında yer alan bazı haberlerde, "Sabahat Akkiraz'dan acı haber" başlıkları oldu.

Sanatçı Sabahat Akkiraz'ın ablası Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybetti. Akkiraz, ablasının ardından "Yüreğim paramparça" diye yazdı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu 10 ilde binlerce kişi hayatını kaybetti. Sanatçı Sabahat Akkiraz’ın ablasının da yaşamını yitirenler arasında olduğu öğrenildi.

Sabahat Akkiraz öldü mü? Neden öldüğü iddia edildi
Sabahat Akkiraz öldü mü? Neden öldüğü iddia edildi

 

Instagram hesabından ablası Nurhayat Hanım’ın fotoğrafını yayınlayan Akkiraz, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Depremde göçük altında kalan her can benim canımdır. 10 şehirde de ekmek, su paylaştığımız, muhabbette oturduğumuz binlerce canımızı kaybettik. Nurhayat ablamı Kahramanmaraş’ta kaybettik. Çok üzgünüm. Yüreğim paramparça. Işıklarda uyu abla. Tüm canlarımızın devri daim olsun. Yaralılarımız bir an önce sağlığına kavuşsun.”

SABAHAT AKKİRAZ KİMDİR?

Sabahat Akkiraz 6 Şubat 1957 tarihinde Mersin'de doğdu. Babası Sivas, Kangal'dan Hıdır Akkiray, annesi Malatya, Arguvanlı Zülfü Siyah Hanım'dır. Ailenin altı çocuğundan ikincisidir. Ailesinin soyadı resmî olarak "Akkiray"'dır ancak "Akkiraz" olarak tanınmış ve bu ismi kullanmaya devam etmiştir.

Çoğunlukla kendi derlediği türküleri, deyişleri ve uzun havaları seslendiren bir Türk halk müziği ses sanatçısıdır. Aşıklık ve ozanlık geleneği içinde yetişen sanatçı; caz, elektronik müzik ve rap gibi farklı müzik türlerinde üretimleri olan müzisyenlerle ortak çalışmalar yapmış; dünyanın pek çok ülkesinde konserler vererek dünya müziği ve alternatif müziğin tanınmış sanatçıları ile aynı sahneyi paylaşmıştır.

Akkiraz, XXIV. dönem TBMM 'de İstanbul 3. bölgeden CHP milletvekili olarak görev yaptı.

Müzik eğitimine aile içinde başladı. Çocukluk yıllarında, ailesi ile birlikte önce Ankara'ya göç eden sanatçı, ilkokulu bitirdiği sırada halk ozanı Mahmut Erdal'ın önerisi ile İstanbul'a giderek bir stüdyoda ilk 45'lik plaklarını doldurdu. Arif Sağ ve Orhan Gencebay'ın sazları eşliğinde Mahmut Erdal ile ‘Keremden Fazla Yandım’ ve ‘Öldür Beni’ adlı plakları kaydetti. 1969'da ailesi ile Almanya'ya göç eden sanatçı 1976 yılında Ankara'ya döndü.

Ailesinin komşusu olan Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu ile birlikte çalışan Akkiraz 1983 yılında Şafak Söktü adını taşıyan ilk albümünü Eroğlu birlikte çıkardı. Sonraki yıllarda Muhlis Akarsu, Aşık Daimi, Feyzullah Çınar, Davut Sulari gibi sanatçılarla çalıştı.

2011'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne girdi ve o yıl yapılan genel seçimlerde CHP İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Milletvekilliği sırasında sanatçıların sosyal güvenlik haklarının sağlanması için kanun teklifi verdi, kadın-erkek fırsat eşitliği komisonunda görev yaptı. Soma Faciası sonrası, tepki vermek amacıyla vekillikten istifa etti.

 

 

Yorumlar