Saat 09.05'te doğan bebeğe "Poyraz Ata" ismi verildi

- Anne Demirkıran: - "Bundan sonra oğlumuza her seslendiğimizde, her doğum gününde büyük önderimizi anacağız"

Google Haberlere Abone ol
Saat 09.05'te doğan bebeğe "Poyraz Ata" ismi verildi

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sezaryenle dünyaya gelen bebeğe, ailesi tarafından "Poyraz Ata" ismi konuldu.

Tarsus'ta hizmet veren özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Şenol ve Sabahat Demirkıran çifti kontrol için gittikleri hastanede doğum için en uygun zamanın 10 Kasım olduğunu öğrendi.

Bugün sabah saatlerinde eşiyle hastaneye gelen Sabahat Demirkıran, hazırlıkların ardından ameliyata alındı. Atatürk'ün hayatını kaybettiği 09.05'te sezaryenle dünyaya gelen bebeğe ailesi "Poyraz Ata" ismini verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen anne Demirkıran, aylar öncesinden çocuklarına sadece "Poyraz" ismini vermek için hazırlık yaptıklarını, yaşanan tesadüf üzerine karar değiştirdiklerini belirtti.

Doğumun ardından çocuklarına ismine "Ata"yı da eklediklerini anlatan Demirkıran, şöyle konuştu:

"10 Kasım tarihi de doğum saati de tamamen tesadüf. Ne tarihi ne de saati planlamadık. Tesadüf sonucu Ata'mızın vefatının yıl dönümünde, onun gözlerini yumduğu saatte oğlumuz dünyaya geldi ama yaşadığımız anlamlı tesadüf üzerine ismini 'Poyraz Ata' koymaya karar verdik. Bundan sonra oğlumuza her seslendiğimizde, her doğum gününde, büyük önderimizi anacağız."

Baba Demirkıran da yaşanan tesadüf dolayısıyla mutlu olduklarını kaydetti.

Yorumlar