Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

- "Myanmar’da bir katliam var. Bu vahşet, dünyanın son zamanlarda gördüğü en büyük katliamlardan birisidir. Korumasız insanlar evlerinden ve yurtlarından ediliyor, kaçmak istiyorlar ama sığınacak bir yer bulamıyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Myanmar'da bir katliam var. Bu vahşet, dünyanın son zamanlarda gördüğü en büyük katliamlardan birisidir. Korumasız insanlar evlerinden ve yurtlarından ediliyor, kaçmak istiyorlar ama sığınacak bir yer bulamıyorlar." dedi.

Partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Karamollaoğlu, son yıllarda İslam coğrafyasında yaşanan insanlık dramlarına değindi.

İslam aleminin Kurban Bayramı'nı buruk bir şekilde karşıladığını belirten Karamollaoğlu, farklı coğrafyalardaki Müslümanlara karşı uygulanan baskı ve zulmün buna neden olduğunu vurguladı.

"İslam aleminin her tarafında kan ve gözyaşı var." diyen Karamollaoğlu, Müslümanlar arasında yaşanan çatışmaların arka planında farklı çekişmelerin yattığını belirterek, "Kim olursa olsun, bir yerde ırkından, mezhebinden dolayı bir insan zulme maruz kalıyorsa biz o zulmün karşısında olmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Myanmar'daki katliamın durdurulmasına yönelik somut adımların atılması gerektiğini, bu kapsamda öncelikle Müslüman ülkelerin kendi aralarında birlik sağlaması gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Myanmar'da bir katliam var, bugüne kadar dünyanın son zamanlarda gördüğü en büyük katliamlardan birisidir. Korumasız insanlar evlerinden yurtlarından ediliyorlar. Kaçmak istiyorlar ama sığınacak bir yer bulamıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Meclis'te temsil edilmeyen bir parti olarak yaşanan vahşet karşısında sadece çağrıda bulunabildiklerini aktaran Karamollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Esas olan, yöneticilerin bir araya gelip icra kabiliyeti olan kararlar alması gerekiyor. Orası (Arakan) bir simge, oranın dışında Irak, Suriye, Yemen, Libya ve Afrika'nın başka yerlerinde de benzer durumlar yaşanıyor. Bütün bunların durdurulması Müslümanlar arasındaki dayanışmanın artırılmasıyla mümkündür. Bizim tek millet olduğumuzu bütün dünyaya göstermemiz gerekiyor. Çünkü dünyanın da huzura ve barışa ihtiyacı var."

Yorumlar