Rusya’dan ilk yorum: Türkiye'yi haklı buluyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakatın ardından açıklama yaptı. Adana Mutabakatı'nın uygulanmasını sağlamak için çalıştıklarını aktaran Lavrov, "Türkiye’nin kendi sınır güvenliği ile ilgili meşru kaygılarını anlıyoruz ve haklı buluyoruz." yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan ilk yorum: Türkiye'yi haklı buluyoruz

Türkiye ile ABD heyeti arasında Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması ve terör örgütünün bölgeden çekilmesi mutabakatının ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

Türkiye'yi haklı bulduklarını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin sınır güvenliği kaygılarını anladıklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI ANLIYORUZ

Türkiye’nin kendi sınır güvenliği ile ilgili meşru kaygılarını anladıklarını ve haklı bulduklarını kaydeden Lavrov, "Biz 1998 yılında yapılan ‘Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz. Suriye’nin otoritesi ve Kürt oluşumları ve liderleriyle Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde sorunun diyalog yoluyla çözülmesini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HASSASİYETLERİ DOĞRULTUSUNDA UYGULANMALI"

Suriye’nin toprak bütünlüğü dahilinde yeniden bir yol belirlenmesi gerektiğini belirten Lavrov, “Bu yollar Türkiye’nin sınır güvenliği ve hassasiyetleri doğrultusunda uygulanmalı. Ortadoğu’nun bir kısmında biriken çelişkiler göz önüne alındığında bunu çok karmaşık bir süreç olduğunu düşünüyorum. Ancak başarılı olunması için tüm çabamızı sergileyeceğiz” dedi.

TÜRKİYE'NİN SINIRI KORUMASINI MEŞRU OLARAK GÖRÜYORUZ

Bir muhabirin “Bazı ülke liderlerinin Türkiye’nin operasyonunun meşru olmadığını savunmasını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna ise Lavrov, “Biz zaten net ifadeler kullandık. Türkiye’nin şu anda Suriye’de varlığını koruyan terörist tehditlere karşısında sınır güvenliğini korumaya çalışmasını meşru olarak görüyoruz. Aynı zamanda sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Yorumlar