Rusya'dan ABD'ye Libya çağrısı: Memnuniyet duyarız

Libya'da ateşkesi sağlamak için ABD'ye çağrıda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington yönetiminin Libya'da ateşkesi sağlamak adına atacağı adımlardan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan ABD'ye Libya çağrısı: Memnuniyet duyarız

Türkiye'nin desteğiyle darbeci Hafter'e karşı mevzi kazanan Libya Ordusunun operasyonları devam ediyor. Vatiyye Hava Üssünü aldıktan sonra başkent Trablus'un güneyinde ilerleyen ve Hafter kuvvetlerini şehre saldıramayacak kadar uzağa püskürten Libya Ordusunun yeni hedefi, ülkenin doğusundaki Sirte kenti.

MOSKOVA DEVREYE GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya, Türkiye'nin desteğiyle ilerleyen UMH güçlerini durdurmak için ateşkes masası kurmaya çalışıyor. Hafter'e arka çıkmasıyla bilinen Moskova yönetiminin Ankara'da yapacağı toplantı, Rusya'nın Hafter-Sisi ikilisinin açıkladığı "Kahire Bildirisi"ne benzer bir anlaşmayı masaya sunması sonucu iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti.

RUSYA ŞİMDİ DE WASHİNGTON'UN KAPISINI ÇALDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da ateşkesin sağlanmasına destek vermesi adına ABD'ye çağrıda bulundu. Lavrov, Washington yönetiminin Libya'da ateşkesi sağlamak adına atacağı adımlardan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

TÜRKİYE ATEŞKESE KARŞI DEĞİL AMA HAFTER'İ MASADA GÖRMEK İSTEMİYOR

Haber7 yazarı Taha Dağlı, dün kalem aldığı "Irak, Libya ve Suriye'de neler olacak?" adlı köşe yazısında bu duruma değinmişti. Dağlı, Libya'da Türkiye'nin Rusya'nın dayatmasıyla atılacak bir ateşkese yanaşmayacağını ve Hafter'i masada görmek istemediğini kaydetmişti. Dağlı yazısında, "Zira Rusların dayatmasıyla oturulacak bir ateşkes masasında Hafter de olacak. Ve Hafter'in içerisinde yer aldığı bir ateşkes sürecinin yaşama şansı kesinlikle yok" ifadelerini kullanmıştı.

HDP EYLEMİNDE KADIN POLİSE ÇİRKİN HAREKET

 

Yorumlar