Rusya'daki saldırının şüphelileri yakalandı

Rusya'daki kanlı saldırının failleri oldukları belirtilen 4 kişi yakalandı. Yakalanan isimlerir DEAŞ üyesi olduğu ileri sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'daki saldırının şüphelileri yakalandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleştirilen ve 150 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından, olayla ilişkili olduğu iddia edilen şüpheliler, adalet karşısına çıktı. Saidakrami Murodalii Rachabalizoda, Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Muhammadsobir Fayzov ve Fariduni Kholmatov isimli şüpheliler, Moskova'daki Basmanny Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

SALDIRI VE GÖZALTILAR

22 Mart gecesi Moskova'da bulunan Crocus City Hall'da düzenlenen silahlı saldırı, dünya kamuoyunda büyük bir infiale neden olmuştu. Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen kişilerin terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları ve yakalandıkları bilgisi paylaşıldı. Rusya İstihbarat Servisi (FSB), olaya doğrudan karışan 4 terörist dahil olmak üzere toplamda 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, saldırının önceden planlandığı ve saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştıkları belirtildi.

TERS KELEPÇE VE BAŞKENTE NAKİL

Yakalanan şüpheliler, FSB elemanları tarafından ters kelepçe yapılarak ve gözleri bağlanarak başkent Moskova'ya getirildi. Bu anlar kameralara yansırken, teröristlerin polis aracından indirilip mahkemeye nakledildiği görüntüler de paylaşıldı.

MAHKEMEDE ADALET ARAYIŞI

Crocus City Hall saldırısıyla ilgili gözaltına alınan Saidakrami Murodalii Rachabalizoda, Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Muhammadsobir Fayzov ve Fariduni Kholmatov, Basmanny Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılarak yargılanmaya başlandı. Bu süreç, saldırının faillerinin adalete teslim edilmesi yolunda atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar