Rusya'dan Körfez ülkelerine 'müzakere' çağrısız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesinden endişe duyduklarını açıkladı ve sorunun çözümü için taraflara görüşme çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Körfez ülkelerine 'müzakere' çağrısız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesinden endişe duyduklarını açıkladı ve sorunun çözümü için taraflara görüşme çağrısında bulundu. Bugün 10 Haziran'da Katar Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmede Lavrov, "Politikamız gereği, diğer ülkelerin içişlerine ya da karşılıklı ilişkilere müdahale etmiyoruz. Fakat ortaklarımız arasındaki ilişkilerin kötüye gittiğini görmek de bize keyif vermiyor." ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca "tarafların izni ve çıkarları" doğrultusunda Moskova'nın bir dizi diplomatik çözüme yardımcı olmak amacıyla hazır olduğunu vurguladı. Arap devletlerinin terörizme karşı etkili bir mücadele için bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Lavrov, "Mevcut tüm çelişkilerin, karşılıklı saygılı diyalog çerçevesinde müzakere masasında çözülmesi için çağrıda bulunuyoruz." dedi. Katar Dışişleri Bakanı Abdulrahman el Tani ise Katar'ın sorunların çözümü adına diyaloga açık olduğunu ve görüşmeler için en uygun ortamın Körfezi Ülkeleri İşbirliği Konseyi olduğunu belirtti.

Yorumlar