Rusya'dan ABD'yi kızdıracak Venezuela açıklaması

ABD'nin bir an önce devrlimesini istediği Venezuela'nın meşru devlet başkanı Maduro'ya Rusya'dan "Açık çek" gibi destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan ABD'yi kızdıracak Venezuela açıklaması

ABD yönetiminin darbe girişimleriyle devirmeye çalıştığı Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya yeni bir destek açıklaması geldi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında basına açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Dairesi Başkanı Aleksandr Şetinin, Rusya'nın Venezuela'ya daha fazla askeri uzman göndermeye hazır olduğunu belirtti.

Şetinin, "Her iş, belirli sayıda kişinin dahlini gerektirir. Bu bazen daha fazla, bazen de daha az olur. Eğer daha fazla kişi talep edilirse, gerektiği kadar kişiyi göndereceğiz" dedi

Şetinin, Venezuela hükümeti ve muhalefetinden temsilcilerin önümüzdeki hafta Norveç'in başkenti Oslo'da yeniden bir araya geleceğini kaydetti.

Şetinin, Rusya'ya önümüzdeki günlerde Venezuela'ya yeni insani yardım göndereceğini sözlerine ekledi.

İKİ ÜLKE GÜNEY ÇİN DENİZİ'NDE DE KARŞI KARŞIYA GELDİ

Öte yandan ABD’ye ait savaş gemisi USS Chancellorsville'in, Güney Çin Denizi’nde aniden rota değiştirmesi sıcak dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Rusya’nın iddiasına göre, Chancellorsville aniden rota değiştirerek Rus donanmasına ait Admiral Vinorgardov savaş gemisine 50 metre yaklaşıp geminin önüne sürdü.

Rusya tarafından yapılan açıklamada, Rus mürettebatın iki savaş gemisinin çarpışmayı önlemek için ani manevralar yaptığını öne sürdü.

Rusya’nın iddiası ise ABD tarafından yalanlandı. ABD'li komutan Clayton Doss, Rusya tarafını “tehlikeli ve amatörce” olmakla suçladı. Rus savaş gemisinin, USS Chancellorsville savaş gemisine yönelik tehlikeli manevralar yaptığını dile getiren Doss, Rus tarafını 'propaganda' yapmakla suçladı.

Yorumlar