Rusya ve Mozambik arasında askeri işbirliğini güçlendirme kararı

MAPUTO (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Mozambik'in askeri alandaki işbirliğini güçlendirme kararı aldığını söyledi.Lavrov, Afrika turu kapsamında Mozambik'i ziyaret ederek, başkent Maputo'da Mozambikli mevkidaşı...

Google Haberlere Abone ol
Rusya ve Mozambik arasında askeri işbirliğini güçlendirme kararı
MAPUTO (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Mozambik'in askeri alandaki işbirliğini güçlendirme kararı aldığını söyledi.
Lavrov, Afrika turu kapsamında Mozambik'i ziyaret ederek, başkent Maputo'da Mozambikli mevkidaşı Jose Pacheco ile bir araya geldi.
İkili görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Lavrov, Mozambik ile askeri alanda işbirliğini güçlendirme kararı aldıklarını ve ekonomik ilişkilerin ilerletilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.
Lavrov, iki ülke arasında geçen yıl kurulan askeri işbirliği çalışma grubuna ilişkin, "Askeri alandaki işbirliğimiz göz önüne alındığında, çalışma grubunun askeri alanda işbirliğinin güçlendirilmesine yardım edeceğini görebiliyoruz." diye konuştu.
Rusya ve Mozambik'in terörle savaşa karşı ortak bir duruş sergilediğini söyleyen Lavrov, terör tehdidinin bölgedeki çok sayıdaki ülke için problem olmayı sürdürdüğünü ifade etti.
Lavrov ayrıca, ticari ilişkilerin büyümesi için hükümetler arası ekonomi ve ticaret komisyonu kurulması kararı aldıklarını kaydetti.
Rusya ve Mozambik arasında geçen yıl ocak ayında askeri işbirliği anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma Rusya'nın Mozambik'e silah ve askeri mühimmat satmasını da öngörüyordu.
Afrika turu kapsamında Angola, Namibya ve Mozambik'i ziyaret eden Lavrov'un yarın Etiyopya'ya gitmesi bekleniyor.

Yorumlar