Rusya-Ukrayna Savaşında ilk esir takası

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başladığı günden bu yana ilk esir takası gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya-Ukrayna Savaşında ilk esir takası

İki yıldır süren Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir gelişme yaşandı. İlk kez gerçekleşen bir esir takası anlaşması ile Rusya ve Ukrayna, savaş esirlerini karşılıklı olarak geri aldı. Bu takas, her iki ülke için de savaşın başlangıcından bu yana bir ilk oldu.

RUSYA'NIN ASKERLERİ GERİ DÖNDÜ

Rusya, bu takas anlaşması kapsamında 195 askerini geri aldı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, "31 Ocak'ta yapılan müzakereler sonucunda esaret altında hayati tehlikesi bulunan 195 Rus askeri, Kiev rejimi kontrolündeki bölgelerden geri gönderildi." Bu açıklama, takasın önemini ve kapsamını ortaya koyuyor.

UKRAYNA'NIN ASKERLERİ EVE DÖNÜYOR

Ukrayna ise takas anlaşması çerçevesinde 207 askerini geri aldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu durumu teyit ederek, askerlerin evlerine dönmesinin önemini vurguladı ve "Bizimkiler evinde. 207 insan. Ne olursa olsun geri dönüyoruz" ifadesini kullandı. Zelenskiy, esaret altındaki tüm Ukraynalıların geri dönmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

NAKLİYE UÇAĞININ DÜŞMESİ

Esir takası anlaşmasının arka planında, 24 Ocak'ta meydana gelen ve 74 kişinin hayatını kaybettiği bir trajedi bulunuyor. Il-76 tipi bir nakliye uçağı, 65 Ukraynalı esiri Kiev tarafına teslim etmek üzere havalandıktan sonra Rusya'nın Belgorod bölgesinde düşmüş, bu olayda 65 Ukraynalı esir ve 9 mürettebat hayatını kaybetmişti.

Yorumlar