Rusya, Türkiye'de ASA çerçevesinde uçuş gerçekleştirecek

ANKARA (AA) - Rusya'nın bu hafta içerisinde Türkiye'de Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesinde bir uçuş gerçekleştireceği bildirildi. Diplomatik kaynaklar...

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Türkiye'de ASA çerçevesinde uçuş gerçekleştirecek

ANKARA (AA) - Rusya'nın bu hafta içerisinde Türkiye'de Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesinde bir uçuş gerçekleştireceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) coğrafyasında güven ve güvenlik arttırıcı önlem olarak gündeme gelen ve 1992 yılında imzaya açılan ASA'ya Türkiye ile birlikte 34 ülkenin taraf olduğunu belirtti.

Anlaşma çerçevesinde taraf devletlerin bir önceki yıl belirlenen kotalar çerçevesinde birbirlerinin toprakları üzerinde rutin gözlem uçuşları gerçekleştirdiğini ifade eden kaynaklar, bu çerçevede bu yıl Türkiye tarafından Rusya Federasyonu’nda, sonuncusu bu ay içerisinde olmak üzere 3 ASA gözlem uçuşunun yapıldığını söyledi.

ASA gözlem uçuşlarının anlaşmanın uygulanması çerçevesinde yapılan olağan uçuşlar olduğunun altını çizen kaynaklar, "Bulunduğumuz hafta içerisinde de Rusya Federasyonu’nun ülkemizde ASA kapsamında bir uçuş gerçekleştirmesi planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.



Yorumlar