Rusya: Rakka'da halk YPG'ye karşı ayaklandı

DEAŞ bahanesiyle Suriye'nin yüzde 100'ü Arap nüfusundan oluşan Rakka kentini işgal eden YPG'ye karşı halkın ayaklanmaya başladığı açıklandı. Açıklama, bölgede etkili olan Rusya'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya: Rakka'da halk YPG'ye karşı ayaklandı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

DEAŞ bahanesiyle ABD öncülüğünde işgal edilen Rakka'da halka yaşatılan zulüm artık çekilmez hale geldi. Terör örgütü YPG'nin şehrin demografik yapısıyla oynamaya çalışması, halka zulüm etmesi üzerine ayaklanma başladı. Ayaklanma başladığı bilgisi Rusya tarafından yapılan açıklamayla verildi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, terör örgütü YPG kontrolündeki Rakka'da halkın ayaklanmaya başladığı yönünde bir açıklama yaptı. Rudskoy, "Halk baskı ve cezalarla karşı karşıya kalıyor, zaruri yer değiştirmeler yaşanıyor. Bu da yerel halk arasında büyük bir rahatsızlık oluşturuyor" dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Rudskoy, “Neredeyse 95 bin kişinin geri döndüğü Rakka’da altyapılar tamamen yıkılmış durumda. Kent sakinleri toplumsal hizmetlere ulaşamıyor. Kentte yalnızca bir hastane ve doğumevi çalışır durumda” dedi. Kentte su sorunu olduğunu belirten Rudskoy, Suriyelilerin Rakka’nın El Mansur yerleşim biriminde ABD’nin desteklediği silahlı gruplara karşı ayaklandığını belirtti.

Rudskoy, “YPG yönetimi ve ABD tarafından görevlendirilen yerel yetkililer insani anlamdaki sorunları çözemiyorlar. Bölgedeki halk baskı ve cezalarla karşı karşıya kalıyor, zaruri yer değiştirmeler yaşanıyor. Bu da yerel halk arasında büyük bir rahatsızlık oluşturuyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA UYARMIŞTI

Erdoğan, "Bu dönem başlayınca, 15 Mayıs 2016 'Gelin bunu beraber yapalım. Rakka'ya Amerika ile beraber girelim.' dedik. Ama maalesef bunlar PYD ve YPG'yi tercih ettiler. 'Siz yolunuza, biz yolumuza' dedik." sözleriyle zamanında ABD'yi uyardığını ifade etti.

Yorumlar