Rusya Halep'te sahra hastanesini vurdu: 30 ölü, 62 yaralı

Rus ordusuna ait savaş uçağının, Halep'teki bir sahra hastanesine düzenlediği saldırıda, aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişinin yaşamını yitirdiği, 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Halep'te sahra hastanesini vurdu: 30 ölü, 62 yaralı
Suriye'nin Halep şehrinde sivil savunma yetkilisi İbrahim Hac İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçağının, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesine düzenlediği hava saldırısında, 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 62 kişinin yaralandığını söyledi.

Ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın, çocuk ve sağlık çalışanlarının bulunduğunu ifade eden İbrahim, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

İbrahim, sivil savunma ekiplerinin Rus uçaklarının bombardımanında yıkılan hastanenin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

''Rus uçakları hastane bölgesine giden ekiplere saldırdı''

Rus jetlerinin gün içerisinde Bab Neyrab semtinde de yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda yaralının enkaz altından çıkartıldığını bildiren İbrahim, şunları kaydetti:

''Bir haftan bu yana Rus ve rejime ait savaş uçakları, yoğun şekilde Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Ruslar bu gece Sukeri'deki Kudüs hastanesine saldırarak yerle bir etki bölgeye giden ekiplere ve hastane bölgesine ikinci bir saldırı düzenledi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu hastanede tedavi gören sivil hastalardı. Rusya ve rejim özellikle yerleşim yerleri ile sivillere yardım edilen yerleri bombalıyor.''
 

Yorumlar